Hlavní obsah

Šádek v nebi! Odpoledne se mu narodila dcera, večer slavil Ligu mistrů. Tohle nic nepřekoná, zářil šéf Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl neskutečně šťastný, dojatý. Aby ne. Vždyť před rokem byl jeho klub téměř mrtvý. Téměř bez peněz, bez nového investora. V úterý večer se ocitl majitel fotbalové Plzně Adolf Šádek v nebi, Viktoria počtvrté postoupila do Ligy mistrů. „Tohle nic nepřebije," prohlásil Šádek v rozhovoru pro sportovní stanici Premier Sport 2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Majitel Plzně Adolf Šádek během utkání s Karabachem.

Článek
Fotogalerie

Fotbalistům Plzně fandí dnes na stadionu i zápasnice MMA Martina Jindrová. Jak to tipuje?

Po vítězné odvetě play off s Karabachem (2:1) křepčil s hráči na trávníku, užíval si pozápasovou děkovačku s fanoušky. Skandovali jeho jméno, Šádek byl dojatý. „Tenhle den nebude ničím překonaný. Počtvrté jsme vstoupili do Ligy mistrů, což ve fotbalovém světě znamená strašně moc. Mně se navíc odpoledne narodila dcera Sofie," uvedl Šádek, kterému dal plzeňský tým postupem nádherný dárek.

„Den měl večer skvělý upgrade. Kluci jsou fantastičtí, že to dokázali. Na pár vteřin tohle přebilo i moji odpolední radost. Moje paní možná ani neví, že jsme postoupili. Řekla mi před zápasem, že nemá program, kde se utkání vysílá a že půjde spát," culil se Šádek.

Oslavy senzačního postupu prý nebude přehánět. „Dvě, tři hoďky zvládnu, ale v rozumném režimu. Já ani neumím slavit bezprostředně, spíš až s odstupem," podotkl plzeňský boss. Koho by si přál do skupiny? „Snad nevyřadí Barcelonu, Real nebo PSG kvůli porušení pravidel. Ne, dělám si legraci. Doufám, že Messi s Neymarem nám letos neutečou. Přeju si prostě, abychom měli kvalitní soupeře, ale zároveň jsme mohli postoupit do jara ze třetího místa ve skupině," pronesl Šádek, kterému vyšel obrovský risk.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adolf Šádek na choreu fanoušků Viktorie Plzeň během utkání s Karabachem.

Po uplynulé mistrovské sezoně se rozhodl, že do týmu i přes tíživou finanční situaci zainvestuje. A vsadí všechno na jednu kartu - tedy postup do některého z evropských pohárů, který vygeneruje potřebné finance. Teď se může těšit na částku přesahující 400 milionů korun.

„Byl jsem chvíli mrtvej, pak polomrtvej, teď chvilku živej. Nezasloužili jsme si zemřít za to, jak plzeňský fotbal děláme. Jsem vděčný hráčům, jak to uchopili. Pevně věřím, že soupeřům z Prahy ještě Viktorka zatopí," uzavřel Šádek.

Reklama