Hlavní obsah

Thierry Henry? Klenot Mbappé strčil legendárního útočníka do kapsy už ve dvaadvaceti!

Nejdřív si podal Barcelonu, teď Bayern! Poté, co útočník Paris St. Germain Kylian Mbappé nasázel v osmifinále Ligy mistrů čtyři góly Barceloně, vstřelil dvě branky Bayernu ve středečním úvodním čtvrtfinále. Díky dvěma trefám francouzského klenotu nakročil PSG výhoru 3:2 do semifinále.

Sestřih utkání Ligy mistrů Bayern - PSGVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Při absenci Messiho a Ronalda ve čtvrtfinále Champions League, poprvé od roku 2005, je hlavní hvězdou soutěže Mbappé. Právě on ve středu zosnoval pomstu za porážku s Bayernem v srpnovém finále Ligy mistrů.

V Allianz Aréně načal soupeře už ve třetí minutě, kdy z pravé strany propálil Neuera. Jednalo se o nejrychlejší gól, který mnichovský klub inkasoval ve vyřazovací fázi Ligy mistrů od roku 2010. Německého giganta, který díky Choupo-Motingovi a Müllerovi smazal dvougólové manko, pak srazil Mbappé do kolen svojí druhou brankou.

„Jak jsem řekl po Barceloně, miluju tento druh zápasů. Ne vždy se mi povedou, ale nejsem na hřišti od toho, abych se schovával. Rád hraju proti nejlepším hráčům světa, Neuer je jedním z nejlepších brankářů v historii. V loňském finále se mi ho nepodařilo překonat, teď hned dvakrát. Doufám, že další góly přidám v odvetě," citoval Mbappého server uefa.com.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Marquinhos dal v chumelenici druhý gól PSG proti Bayernu.

Mbappé dal v tomto ročníku už osm branek. Žádný francouzský hráč se doposud nedostal přes tento počet v jedné sezoně Ligy mistrů. Mimořádnost Mbappého dokládá i další údaj: ve 22 letech má na svém kontě více gólů ve vyřazovací fázi Champions League, než nasbíral jeho legendární krajan Thierry Henry za celou kariéru.

„Kylian je jedinečný, má kvalitu jako nikdo jiný na světě. Potřebujeme jeho rychlost. A také góly, což se mu nyní daří. Je pro náš tým nesmírně důležitý," prohlásil záložník PSG Julian Draxler. Výhrou 3:2 francouzský gigant nakročil do semifinále. Rozhodně však neslaví. Uvědomuje si totiž obrovskou sílu Bayernu, který v Lize mistrů padl po 19 zápasech. „Porazili jsme nejlepší mužstvo Evropy, máme vekou radost. Dobře ale víme, že odveta bude strašně těžká," uvedl trenér Mauricio Pochettino.

Reklama