Hlavní obsah

Tvrdoň má i přes pět gólů ve své síti od hvězd Bayernu fantastický zážitek, Neuer ho vzal do kabiny

Odchytal největší zápas kariéry. Plzeňský brankář Marián Tvrdoň musel být při kolotoči Bayernu Mnichov neustále na špičkách. „Je to fantastický zážitek na celý život,“ líčil osmadvacetiletý gólman po přídělu 0:5 od bavorského giganta ve fotbalové Lize mistrů.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Jamal Musiala z Bayernu (uprostřed) operuje před plzeňským gólmanem Mariánem Tvrdoněm.

Článek
Fotogalerie

Mnichov (od našeho zpravodaje) - Muž, který nahradil zraněnou oporu Jindřicha Staňka, si také velmi cenil gesta kolegy Manuela Neuera, jenž se o něj sám zajímal a vzal ho i do kabiny Bayernu.

Těžký zápas, co?

Alespoň pro mě to byl nejtěžší zápas, kluci už předtím podobná utkání hráli. Šli jsme to odmakat, odbojovat. Kdybychom získali nějaké body, bylo by to plus. Ale prohráli jsme, bereme to se ctí. Jdeme dál.

Je to pro vás po takové porážce příjemný, nebo nepříjemný zážitek?

Určitě příjemný. Chytat před tolika fanoušky a na takovém stadionu je pro mě výborná zkušenost a fantastický zážitek na celý život.

Napadlo by vás před pár týdny, kdy jste hrál za béčko, že si můžete zachytat na Bayernu?

Ne, ale takhle se to seběhlo. Trenéři na mě ukázali, do zápasu jsem šel v pohodě. Šel jsem si to užít a odmakat jako ostatní.

Proč Bayern tak rychle vedl 3:0?

Oni na nás hned vlítli a Sané to první střelou vymetl. Trošku jsme se po třetí brance probrali, o poločase jsme si řekli: stalo se, prohráváme, už s tím nic neuděláme. Chtěli jsme dál makat.

Znáte všechny Čechy, kteří působili v Bayernu? Příspěvek z PřímákuVideo: Sport.cz

Přesto neobával jste se ještě většího debaklu?

Říkal jsem si, že by byla ostuda, kdybychom prohráli větším rozdílem než 0:5. Ale kluci pak zabrali, zformovali jsme se a začali se soupeři víc běhat. Museli jsme se oklepat.

Byly góly, které jste obdržel, nechytatelné?

Určitě některé šly chytat, ale to nechám posoudit trenéry. Potřeboval bych taky trochu štěstí, že by mě míč trefil. Ale ti hráči jsou na top úrovni, střely byly prudké a těžko se na ně reaguje.

Neusnadnili jste zápas Bayernu až moc?

Dalo se udělat víc, ale Bayern je top klub. Musíme se jen poučit. Vidíme, kde ti kluci jsou, a nehrají finále Ligy mistrů proto, že jsou dobří, ale proto, že jsou na top úrovni. Naši kluci dělali maximum, nešlo víc dělat. Oni jsou výborní, je to fakt rychlost.

Stačil jste si něco říct s brankářem soupeře Manuelem Neuerem?

Vzal mě do kabiny, ptal se mě, jak jsem si zápas užil. Musím říct, že to od něj bylo opravdu příjemné. Vyměnili jsme dresy, sám mi hned říkal, že mi svůj dres dá.

Jde být proti Bayernu vůbec aktivnější?

Můžeme být aktivnější, ale snažili jsme se rozehrát a oni byli za pár sekund u nás. Pak si to akorát komplikujeme a vypadá to možná hůř. Doma budeme určitě aktivnější a budeme se soupeře snažit i překvapit.

V bráně jste si asi ani neměl čas odpočinout, že?

Musím říct, že po zápase mě trochu bolely nohy, když jsem byl pořád připravený na špičkách. Při některých akcích jsem mohl být možná i blíž, ale byla to taková rychlost, že nešlo na vše reagovat.

Reklama