Hlavní obsah

Zákaz vstupu na stadion, trestní oznámení. Sparta identifikovala původce projevů rasismu

Praha
Aktualizováno

Ještě před úterní odvetou adresovala soupeři důležitou zprávu a omluvu. Fotbalová Sparta identifikovala fanoušky, kteří v úvodním domácím zápase 3. předkola Ligy mistrů s Monakem rasisticky uráželi záložníka Auréliena Tchouaméniho, a zakáže jim vstup na všechna utkání pražského týmu. Letenští podle klubového webu současně podávají trestní oznámení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelec úvodní branky zápasu 3. předkola Ligy mistrů mezi Spartou a Monakem Aurelien Tchouameni.

Článek
Fotogalerie

Projevy rasismu po prvním inkasovaném gólu otrávily atmosféru na stadionu a evidentně rozhodily i vlastní tým. Rozhodčí Oliver pohrozil předčasným ukončením zápasu.

Hráči Monaka i trenér Niko Kovač se divili, co je ještě ve 21. století možné.

„Zástupci klubu v uplynulých dnech prošetřili rasistické jednání fanoušků při utkání, které se hrálo minulý týden v Praze. Velmi nás mrzí, že k incidentu došlo," avizuje Sparta na svém webu a ujišťuje soupeře, že do Monaka přijíždí jako tým a klub, který aktivně bojuje proti rasismu a diskriminaci.

„Při vyšetřování došlo k analýze nahrávek z klubového kamerového systému a dalších záznamů, v důsledku toho pak bylo zahájeno vyšetřování lidí, kteří se dopustili nepřípustného chování," hlásí Letenští posun v případu.

„Tito návštěvníci stadionu byli díky bezpečnostnímu systému identifikováni a v blízké době jim bude po ukončení všech nezbytných kroků doručen zákaz vstupu na všechna utkání AC Sparta Praha. Klub zároveň podává trestní oznámení," ujišťuje klub, že splní opatření, která slíbil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Sparty Praha Bořek Dočkal hovoří s fanoušky po utkání 3. předkola Ligy mistrů.

Radikálním příznivcům během poločasové přestávky domlouval i bývalý sparťanský kapitán David Lafata. Sparťanští fotbalisté se po zápase rozloučili pouze s fanoušky na hlavní tribuně, ke kotli se na děkovačku nevydali. K němu po chvíli zamířil pouze kapitán Bořek Dočkal, který se snažil na diváky apelovat.

Disciplinární komise UEFA ve čtvrtek se Spartou zahájila řízení. Pražskému klubu vedle finančního trestu hrozí i částečné nebo úplné uzavření stadionu.

Favorizované Monako v prvním duelu zvítězilo 2:0.

Reklama

Související témata: