Hlavní obsah

Žijeme díky Benzemovi, velebil Zidane útočníka po vyrovnání klubového rekordu

Madrid/Praha

Potvrdil výjimečnost! Vyrovnal rekord klubové legendy a zařídil, že Real Madrid má po úvodním duelu semifinále Ligy mistrů i přes rozpačitý výkon solidní postupové naděje. Nebýt pohotové trefy útočníka Karima Benzemy po necelé půlhodině hry úterního souboje, dost možná Bílý balet cestoval do Londýna k odvetě naplánované na příští středu v mnohem horší pozici.

Sestřih úvodního semifinále Ligy mistrů Real Madrid - ChelseaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

„Benzemův výkon byl působivý. Jakmile jsme skórovali, byli jsme lepší a dokázali kontrolovat hru. Díky Karimově trefě žijeme a můžeme nastoupit do druhého duelu s myšlenkou na postup. Byl skutečně úžasný," vychvaloval klíčového útočníka Zinédine Zidane, trenér Realu Madrid.

Benzema proti Chelsea nastoupil do 129 zápasu v Lize mistrů a připsal si už 71. první gól. Mezi elitou klubového fotbalu starého kontinentu nechyběl v žádné z posledních šestnácti sezon.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Karim Benzema slaví se spoluhráči z Realu Madrid gól proti Chelsea v semifinále Ligy mistrů.

Debutoval v ročníku 2005/06 v dresu Lyonu proti Rosenborgu, kdy v posledním utkání skupiny premiérový start ozdobil gólem. V dresu Realu si první zásah v Lize mistrů připsal v listopadu 2009 proti AC Milán.

Trefou do sítě Chelsea v úterním duelu vyrovnal rekord klubové legendy Bílého baletu Raúla. A je čtvrtým nejlepším kanonýrem soutěže, více tref nashromáždili jen Ronaldo (135), Messi (120) a Lewandowski (73).

„Karim je v zápasech, jakým byl souboj s Chelsea, rozdílovým hráčem. Všichni známe jeho kvalitu a on nám neuvěřitelná pomáhá. Gólem změnil dynamiku hry," pronesl Raphael Varane, stoper Realu.

Třicet minut totiž průběh zápasu připomínal v podání Realu tréninkový zápas. Ale Benzemův rekordní zářez přeci jen vývoj duelu zvrátil.

„Chtěli jsme na Chelsea tlačit blízko jejich brány jeden na jednoho, jenže když záměr neprovedete dobře, je to problematické," posteskl si Zidane, že hráči nedokázali realizovat taktické úkoly. „Do přestávky jsme vůbec nebyli schopní plnit herní plán. Až postupně jsme se zlepšili, dokázali změnit rytmus hry a byli jsme lepší," přesvědčoval Marcelo, dvaatřicetiletý zadák Realu, který neprohrál v žádném z posledních osmnácti utkání.

„Po přestávce jsme byli mnohem lepší, mnohem organizovanější," vykládal Zidane, přestože jeho svěřenci si nedokázali poradit s precizní defenzivou Chelsea a museli se vší ostražitostí hlídat výpady anglického týmu.

„Když budu upřímný, s remízou musíme být spokojení. Jsem hrdý, že jsme přežili úvodních třicet minut s jediným inkasovaným gólem. A fakt, že jsme dokázali skórovat, nám dodává sebedůvěru do odvety. Vždyť Chelsea dokázala udržet nulu v jedenácti zápasech ze čtrnácti předcházejících našemu střetu," připomínal Zidane, že se jeho svěřenci musí vypořádat s mimořádně kvalitním protivníkem. „Asi se shodneme, že do semifinále neprošli náhodou," usmál se Zidane.

Reklama

Související témata: