Hlavní obsah

Jen počkejte u nás doma! Naštvaní Španělé slibují Čechům velkou odvetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři body ze dvou domácích zápasů, nečekaně vydařený vstup do elitní divize Ligy národů. České fotbalisty teď ovšem čeká náročnější díl červnového srazu. Ve čtvrtek se představí v Portugalsku a v neděli ve Španělsku. „Sebevědomí nám určitě narostlo, ale víme, že to nebude nic jednoduchého. Už teď nám Španělé říkali, že se na nás těší, že jsme je trošku vyhecovali a asi i naštvali,“ usmívá se křídelník Jakub Pešek po remíze 2:2, k níž v pražském Edenu přispěl úvodním gólem.

Skvělý Jan Kuchta. Jeden gól dal, druhý zařídil. Pomůže mu to k odchodu z Ruska? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Trenér Jaroslav Šilhavý nezapírá. O čtyřech bodech ze zápasů se Švýcarskem a Španělskem ani nesnil.

Hráči jsou na tom stejně. „Kdybychom si to řekli před Ligou národů, brali bychom čtyři body všemi deseti. Myslím, že panuje velká spokojenost," pochvaluje si Jakub Pešek.

Již po necelých čtyřech minutách díky Kuchtově nezištné přihrávce rozvlnil síť. Rozhodčí však v zárodku akce viděli postavení mimo hru a branku původně neuznali.

Hrdí lvi. Kluci zaslouží velký dík, chválil Jaroslav Šilhavý a vysvětlil, proč nevystřídal Jankta hnedVideo: Sport.cz

„Já si ofsajd hlídal, byl jsem na linii. Spíš jsem si myslel, že Kuchtič je v ofsajdu. Když jsem slavil, viděl jsem rozhodčího a začal se modlit, aby to přezkoumali," líčí své pocity.

Modlitby pomohly. Asistent sice signalizoval ofsajd, ale francouzský sudí Letexier po poradě s videorozhodčím gól uznal, neboť se za obrannou linií zapomněl čerstvý vítěz Ligy mistrů s Realem Madrid Carvajal.

Portugalci jsou podobní Španělům. Díky Ronaldovi jsou nebezpečnější ve finální fázi, říká Jiří ChytrýVideo: Sport.cz, FAČR

Pešek se loni vrátil z Liberec po letech do Sparty. Podzim měl výborný, na jaře ovšem pohasl. V reprezentaci si nicméně drží parádní bilanci. Ve 12. utkání za národní tým se trefil už popáté.

„Jsem za to strašně rád. Nevím, čím to je. Vím, že jaro ode mě nebylo ideální, ale taková období jsou. Podzim jsem měl skvělý, vážil jsem si toho, ale pak jsme na to se Spartou týmově nenavázali," uvědomuje si osmadvacetiletý rodák z Chrudimi.

„Týmu jsem taky tolik nepomohl, jak jsem chtěl. Doufám, že jsem to období zlomil a že se mi bude dařit a pak budu moct takhle pomáhat i Spartě," přeje si Pešek.

Reklama

Související témata: