Hlavní obsah

Kuchta v Edenu králem, premiérovou trefu docílil svojí klasikou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zná na trávníku každý drn, dost velké klišé. V případě Jana Kuchty ovšem sedí. Útočník Lokomotivu Moskva prokázal, že v Edenu byl ještě nedávno doma. Exslávista svou klasickou dorážkou po důrazu v pokutovém území otevřel skóre a fotbalová reprezentace v úvodním duelu Ligy národů nakonec porazila Švýcarsko 2:1.

Góly byly hodně kuriózní, ale takový vstup do Ligy národů je skvělý, říkají čeští hráčiVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Důrazný útočník podal výborný výkon a ve svém sedmém mezistátním utkání si připsal premiérovou trefu.

„Kluci už mi říkali, že takové jsou přesně moje góly. Jsem rád, že jsem pomohl k vítězství. Vím, že Cuf (Coufal) hází dlouhé auty, ukazuje to také v Anglii. Balon propadl na zadní tyč až ke mně - a byl jsem tam," líčí Jan Kuchta pro ČT sport.

„Celkem jsem si zachytal. Jsem rád, že jsme můj jubilejní 50. zápas zvládli vítězně. Jsem pyšný, jakým způsobem. Nechali jsme tam všichni maximum," pochvaluje si brankář Tomáš Vaclík své velké mezistátní jubileum.

„Moc si vítězství vážíme. Ukázali jsme, že jsme tým, i když nám hodně hráčů chybělo. Odmakali jsme to a vyhráli," přizvukuje mu Kuchta.

Vaclík má za sebou úspěšnou štaci v Basileji, tím spíš pro něj šlo o nevšední utkání.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Brankář české reprezentace Tomáš Vaclík si za svůj výkon v utkání Ligy národů se Švýcarskem jedničku určitě zasloužil.

„U soupeře znám asi osm kluků. Třeba Embola, přicházel do Basileje jako sedmnáctiletý. Šanci jsem mu chytil, když jsme se pak srazili, tak jsme si spolu plácli."

Padesátka? Nikdy jsem si nemyslel, že na tohle číslo dosáhnu, těší Tomáše VaclíkaVideo: Sport.cz

Trenér Jaroslav Šilhavý stylově oslavil nedávné prodloužení smlouvy u národního týmu.

„Musím smeknout, kluci odvedli proti silnému soupeři heroický výkon. Vymáčkli se na sto procent. Skvělé vítězství, moc si ho vážíme. Máme první body v nejsilnější skupině," raduje se kouč.

„Soupeř nás tlačil, nasazoval čerstvé hráče. Vaclík hodně pochytal, také my jsme ovšem měli šance na potvrzení náskok. Stálo nás to hodně sil, někteří odcházeli s křečemi, několik lidí se v kabině leduje. Snad budeme v neděli připravení na Španělsko," zve Šilhavý fanoušky do Edenu na atraktivního soupeře.

Reklama