Hlavní obsah

Cíl nevyšel, naděje ale žije. Se Španěly to musíme odjezdit úplně na krev, říká Sadílek

Celje/Praha

První půli odkopal ve středu zálohy, po střídání Granečného naskočil po pauze na levý kraj obrany. Michal Sadílek se rval na hřišti o výhru nad Slovinci. Jenže boj byl marný. Český tým uhrál ve druhém vystoupení na ME jedenadvacítek opět jen remízu 1:1, která Lvíčata na rozdíl od duelu s Italy nepotěšila.

Se Slovinci to nevyšlo, se Španěly to musíme odjezdit na krev, říká Michal SadílekVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Před začátkem utkání jste mysleli na vítězství. Velké zklamání?

Ano, výsledkově jsme to nezvládli. Panuje zklamání, i když jsme na konci vyrovnali po vlastňáku soupeře. Bod musíme brát do dalšího zápasu a tam bude na nás, jestli ho zvládneme za tři body a bude ještě šance postoupit.

V prvním poločase vám chyběla větší aktivita, málo jste se dostávali do šestnáctky. Proč se vám nepovedl?

Vůbec netuším... Zdálo se mi to takové bez pohybu. I když jsme se dostali do finální fáze, nedokázali jsme si tam nic vytvořit a zásobovat útočníky centry. Ale myslím, že druhý poločas byl opačný. I náhradníci hru oživili. Stejně jako proti Itálii nám zase pomohli, a nakonec jsme gól dali.

Foto: Borut Zivulovic, Reuters

Pavel Šulc (vlevo) a autor vlastního gólu Nik Prelec ze Slovinska.

Slovinci se dopředu moc nehrnuli, po naší chybě ale ve 32. minutě napálil míč pod břevno Matko. Jak složité bylo se po inkasovaném gólu pronikat do jejich obrany?

Mají ji organizovanou, víme, že jejich síla je hlavně v defenzívě. Snažili jsme se tam dostávat balony, tlačit se do zakončení. Nezískávali jsme ale moc prostoru v šestnáctce a když jsme ho měli, bránu jsme přestřelili nebo situace řešili hekticky. Do dalšího zápasu půjdeme s tím, že využít každé skulinky. Šancí nebude moc...

Dvě remízy 1:1, přitom dvakrát jste vyrovnávali po vlastních brankách soupeřů. Co říkáte na tento paradox?

My jsme rádi, že jsme góly dali. Samozřejmě by asi bylo lepší, kdyby je vstřelili naši hráči, ale bereme to. Jsme rádi za každý gól, bohužel se na něj nadřeme. Půjdeme na Španěly s tím, že se musíme víc tlačit do branky a góly prostě dát.

Sednete si teď všichni společně a vyříkáte se to v kabině?

V kabině si to vyříkáváme vždycky už po zápase. I před zápasem se Slovinskem jsme měli sezení, a říkali si, že tohle je klíčový zápas, který možná bude rozhodovat o postupu. Určitě ale nic nevzdáváme! Teď máme Španěly, když vyhrajeme, šance postoupit je velká. Ale utkání budeme muset odjezdit úplně na krev a hrát na hranici svých možností. Potom by to bylo možné.

Foto: Borut Zivulovic, Reuters

Ladislav Krejčí v akci v utkání se Slovinskem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články