Hlavní obsah

Bale se po zranění stehna vrátí Walesu na závěr kvalifikace MS

Cardiff

Kapitán fotbalistů Walesu Gareth Bale se po zranění stehenního svalu vrátí na závěr kvalifikace mistrovství světa, v němž bude jeho tým bojovat na dálku s českou reprezentací o druhé místo ve skupině E.

Foto: Twitter @OptaJoe

Gareth Bale při utkání s českým týmem

Článek

Dvaatřicetiletý útočník zmeškal kvůli zdravotním potížím říjnové zápasy s českým výběrem (2:2) a Estonskem, které Velšané v Tallinnu porazili 1:0. Od té doby nehrál ani za Real Madrid, trenér Robert Page s ním však pro nadcházející utkání proti Bělorusku a Belgii počítá.

"Je na tom dobře. Je přesně tam, kde jsme s lékaři očekávali. Mluvil jsem s ním minulý týden a je celý natěšený," řekl Page televizní stanici Sky Sports. "Dělá maximum pro to, aby byl stoprocentně v pořádku. Je zpátky na hřišti. Ještě není v plné zátěži, ale máme před sebou ještě další týden," uvedl kouč s tím, že za Real nejspíš Bale před reprezentační pauzou nenastoupí. V národním mužstvu má před sebou někdejší nejdražší hráč světa jubilejní 100. start.

Fotbalisté Walesu mají na třetím místě skupiny E 11 bodů stejně jako druhá česká reprezentace, oproti které mají zápas k dobru. Svěřence Jaroslava Šilhavého čeká už pouze utkání s Estonskem 16. listopadu.

Reklama

Související témata: