Hlavní obsah

Odmítli jsme čekat na smrt, dokážeme trápit i takové týmy, cení si hrdina Provod

Praha
Aktualizováno

Skalp prvního mužstva na světovém žebříčku měli na dosah, v závěru mohli strhnout skóre na svou stranu. I tak je remíza 1:1 s Belgií v druhém duelu kvalifikace MS 2022 pro českou fotbalovou reprezentaci parádní vizitkou. „Hráli jsme jeden za druhého, bojujeme jako parta. Pak jsme schopní trápit i takové týmy s takovými individualitami,“ zdůrazňuje autor gólu Lukáš Provod.

Trenéři mi říkali, abych v zápasech víc střílel, tak jsem je poslechl, smál se Lukáš ProvodVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie

Cenný bod, který je nakonec ovšem spíš ztrátou. „V kabině jsme si říkali s klukama, že jsme mohli pomýšlet i na víc. Šance byly, vyhlavičkovávali nám míč z čáry... Ale musíme být skromní, třeba uspějeme v Belgii," hodnotí v rozhovoru pro ČT sport obránce Ondřej Čelůstka.

„Vzhledem k situacím v závěru jsme trochu zklamaní, že jsme nevyhráli. Ale před zápasem bychom bod s Belgií brali," přidává se brankář Tomáš Vaclík.

Rudí ďáblové hru soupeře oceňují. „Češi jsou silný tým, je těžké se vypořádat s jejich hru. Remíza je spravedlivá. Chtěli jsme vyhrát, ale ani bod není špatný," netají slavný brankář Thibaut Courtois.

„Belgičané jsou skvělí, nikdy nevíte, co od nich čekat. Museli jsme hrát aktivně, ne čekat na smrt. A byli jsme jim vyrovnaným soupeřem," poukazuje Lukáš Provod.

Jako bitva s Anglií...

Kouč národního týmu měl před zápasem jedno velké přání. Aby se mužstvo prezentovalo podobným výkonem, jako když v minulé kvalifikaci v Edenu porazilo Anglii.

Ukážeme kuráž! Fotbalová reprezentace má song na EURO od Tří sester

FAČR

„Myslím, že se nám to podařilo dokonale. Vytvořili jsme si dokonce i víc šancí než tehdy s Anglií tehdy, a více než dnešní soupeř. Hráli jsme doma, ale s jedničkou na světě, průběh zápasu byl nahoru dolů. Musel se líbit, jsem rád za výkon," chválí Jaroslav Šilhavý.

„Nedokázali jsme podat náš nejlepší výkon. Nebyli jsme úplně ve své kůži. Soupeř se veze na úspěšné vlně, ukázal, jak je silný. Neukázali jsme, co umíme. Pro nás velká zkouška před EURO. Musím říct, že udržet aspoň remízu pro nás bylo opravdu důležité," líčí jeho protějšek Roberto Martínez.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články