Hlavní obsah

Peška osvědčené místečko v šatně nezklamalo. V Olomouci se zase trefil, hattrick mu utekl

Olomouc

Jasný výsledek 7:0, ale ruku na srdce, fotbalisté by na něj měli rychle zapomenout. Kuvajt národní tým dostatečně nepřipravil na kvalifikační duel s Estonskem, v němž bude třeba nastřílet co nejvíc gólů, a na březnovou baráž o postup na mistrovství světa už vůbec ne. Radost mohli mít aspoň střelci gólů.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jakub Pešek z Česka (vpravo), autor druhého gólu proti Kuvajtu.

Článek
Fotogalerie

Sedm gólů, vzhledem ke kvalitě soupeře ale žádná sláva.

„Určitě jsme měli dát gólů ještě víc, chyběla nám větší kvalita v zakončení. I já tam měl další střely, ale 7:0 je dost, snad budeme tak pokračovat," doufá Jakub Pešek.

Sparťanské křídlo si připsalo dvě branky. Sahalo po hattricku, ale třetí gól mu kvůli předchozímu faulu nebyl uznán. „Mrzí mě to, hattrick v reprezentaci by byl pro mě něco velkého. Zase ale ušetří moje peněženka... Jsem rád, že jsme se nachystali na Estonsko a věřím, že tak budeme pokračovat," usmívá se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český záložník Jakub Pešek střílí gól na 1:0 během utkáním Ligy národů se Skotskem v Olomouci.

Andrův stadion mu svědčí. Dal tady gól Skotům, když byl členem náhradního týmu při karanténě první garnitury. „Dokonce jsem v šatně seděl na stejném místě, když jsem měl debut. Hned jsem si vzpomněl jsme na premiéru se Skotskem. Jsem rád, že se mi tady daří," hrál by na Hané klidně dál.

Ale přece jen, co úroveň soupeře ze druhé světové stovky žebříčku? „Byli jsme dobře připravení, oni ze začátku poctivě bránili, bylo těžké se tam dostat. Po prvním gólu už to bylo lepší, šancí bylo více," nechce Pešek hanit Kuvajt.

Co takový zápas týmu dal? „Dobře bránili, jsme rádi, že jsme zápas odehráli, doufám, že jsme si zvedli sebevědomí. Utkání s Estonskem bude asi podobné, taky budou hrozit z brejků, aspoň jsme si procvičili ofenzívu," avizuje Pešek.

Reklama