Hlavní obsah

Potkali se u oběda. Darida trpěl u televize, Balea už si podá sám

Cardiff

Bláznivý start kvalifikace MS. Ve středu nejprve pomohl fotbalové reprezentaci na neutrální půdě v Polsku k výhře 6:2 nad Estonskem. Sobotní zápas s Belgií (1:1) záložník Vladimír Darida kvůli cestovním koronavirovým omezením musel vynechat a sledovat z Německa. K mužstvu se středopolař Herthy Berlín znovu připojil až v pondělí v Cardiffu před úterním soubojem s Walesem. Třicetiletý kapitán národního týmu věří, že reprezentace ostrovního soupeře na závěr úvodního bloku porazí a podtrhne dobrý vstup do světové kvalifikace.

Za národním týmem přiletěli do Walesu krajánci z bundesligy, včetně kapitána Vladimíra DaridyVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Jste zpátky s týmem, ale jak jste prožil víkend po návratu do Německa?

Měl jsem po zápase výklus s kondičním trenérem a regenerace. Pak jsem trénoval s menší skupinkou individuálně a měl další tři tréninky. U televize jsem byl docela dost nervózní, stejně jako při každém zápase, kdy nemohu nastoupit. Myslím, že kluci odehráli s Belgií hodně slušný zápas. Lukáš Provod korunoval výkon mužstva krásným gólem.

Jaký pak byl návrat k mužstvu po boku spoluhráčů Schicka, Pavlenky a Kadeřábka?

Odletěl jsem z Berlína jako první, ostatní se ke mně připojili v Kolíně a přistáli jsme v Cardiffu téměř ve stejnou dobu jako zbytek týmu. Pak jsme se připojili k ostatním na hotelu. Jako minule jsme se potkali na společném obědě.

Chystáme se na bránění Balea, Wales zase na Tomáše Součka, říká Jaroslav Šilhavý

Sport.cz, FAČR

Čtyři body na úvod skupiny jsou slušným vkladem...

Rozhodně bychom chtěli bodovat i ve Walesu. V případě výhry bychom zaznamenali perfektní vstup do kvalifikace a uděláme pro něj maximum.

Jednoznačně jsme stáli o to, aby s námi Ondra Kúdela jel, říká trenér Jaroslav Šilhavý

Sport.cz, FAČR

Co čekáte od ostrovního soupeře?

Wales je mančaft, který je velmi dobře organizovaný a má rychlé hráče vpředu. Mají dobré i standardní situace, takže si na všechno musíme dát pozor. Věřím, že když budeme pokračovat v našich výkonech a budeme hrát týmově, budeme mít navrch my.

Velšané dumají, jak neutralizovat Součka. Jak se vy chystáte na hvězdného Balea?

Nemůžeme se zaměřit na jednoho, jehož by bránilo několik našich. Budeme chtít hrát opět týmově. Vždycky záleží, v jakém se zrovna pohybuje prostoru. Podle toho se musíme řídit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články