Hlavní obsah

Rasismus? Bale navrhuje nekompromisní trest!

Kazaň

Téma rasismu ve fotbalu dál rezonuje! Hvězdný kapitán Walesu Gareth Bale navrhuje zpřísnění trestů za rasistické chování fanoušků. Podle záložníka Realu Madrid by za něj měly být reprezentační týmy vyloučeny z mezinárodních soutěží.

Foto: John Sibley, Reuters

Gareth Bale na tréninku velšského týmu.

Článek

Bale reagoval na incident ze čtvrtečního utkání kvalifikace mistrovství světa v Maďarsku, kdy domácí příznivci údajně rasisticky uráželi anglické hráče Raheema Sterlinga a Juda Bellinghama.

"Jedna věc je za to uzavřít stadion, ale když se to opakuje, tak by bylo nejsnazší vyloučit zemi ze soutěže," řekl Bale na tiskové konferenci před sobotním kvalifikačním zápasem v "české" skupině s Běloruskem v Kazani.

"Možná by to bylo nejlepší. Zbavit se jich, když se to otřesné chování bude opakovat. Na nějaký čas je suspendovat, z toho by se mohli poučit," přidal dvaatřicetiletý Bale.

Případem v Budapešti se už začala zabývat disciplinární komise UEFA. Maďarsko nemá podobné problémy poprvé. Za rasistické a homofobní pokřiky při nedávném mistrovství Evropy dostal svaz pokutu 100 tisíc eur a reprezentaci byl na dva zápasy uzavřen stadion. Na třetí dostala podmínku.

Reklama