Hlavní obsah

Šilhavý je Franco, letělo z Walesu do Čech. Neúcta, zlobil se expert České televize

Zajímavý moment mohli vidět televizní diváci při sledování kvalifikační bitvy o postup na MS mezi českou reprezentací a Walesem. V oficiální grafice totiž produkce přenosu dost bizarním způsobem překřtila trenéra českého národního týmu.

Foto: John Sibley, Reuters

Kouč české reprezentace Jaroslav Šilhavý ve Walesu.

Článek

Čeští fanoušci už v minulosti zažili na nejvyšší mezinárodní úrovni svazové trapasy se záměnou lotyšské hymny za litevskou či nesprávnou manipulaci se státní vlajkou, ale jak vidno, podobná selhání se nevyhnou ani UEFA.

Ta měla přenos z Cardiffu v gesci, a když došlo na představení českého kouče Jaroslava Šilhavého, fanoušci ani komentátoři ve studiu se nestačili divit.

„Tady vidím v titulku Franco Šilhavý. Nevím, jestli je to nějaká přezdívka, nebo v UEFA mají našeho trenéra Jaroslava Šilhavého takto zapsaného," nechápal komentátor České televize Vlastimil Vlášek.

Určitě to Patrikovi budu vyčítat, to nejde, hodnotí trenér Jaroslav Šilhavý

Sport.cz, FAČR

„Já myslím, že to Jaroslavovi až zas tak nevadí, jak ho znám," zlehčoval situaci expert ČT Pavel Karoch.

Ve studiu se následně vrátili ke zkomolenému jménu trenéra v pozápasovém rozboru, kdy si moderátor Petr Kubásek všiml, že na chybu upozorňují i lidé na sociálních sítích.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Trenér českých fotbalistů Jaroslav Šilhavý.

Přítomný host Luděk Zelenka ale přešlap nebral na lehkou váhu. „Nevím vůbec z čeho na UEFA čerpali. Je to možná trochu vyjádření neúcty. Nad tím by se měli zamýšlet, že neznají ani jméno trenéra. Že ho takhle zkomolí, nevím, jestli by se to stalo třeba u trenéra anglické reprezentace," zlobil se.

Reklama