Hlavní obsah

Snad nám Belgie pomůže, doufá Kuchta. Na debut nezapomene do konce života

Praha

Když sedm minut před koncem vyběhl na domovský trávník v Edenu, byl vedle Schicka, Hložka a Vydry již čtvrtým útočníkem na place. Ani taková ofenzivní síla k vytoužené výhře nevedla. Fotbalová reprezentace v kvalifikaci o mistrovství světa s Walesem remizovala 2:2. „Na debut nezapomenu do konce života,“ líčí nováček v národním týmu Jan Kuchta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tyler Roberts z Walesu s Jan Kuchta během utkání kvalifikace MS 2022.

Článek
Fotogalerie

Avizoval, že bude vděčný za každou minutu, kterou případně od trenérů dostane. A reprezentačního debutu se v závěru opravdu dočkal.

„Premiéru jsem si užil, akorát je škoda, že jsme nevyhráli. Přišlo hodně lidí, navíc jsem hrál na domácím stadionu Slavie, takže o to pikantnější. Na debut nezapomenu do konce života," cení si Jan Kuchta.

Nebyli jsme v dobrém rozpoložení, přiznal po remíze s Walesem trenér Jaroslav Šilhavý.

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Jen z lavičky registroval, že si brankář soupeře Ward dal směšný vlastní gól. „Situaci jsem moc dobře neviděl, až když byl gólman v síti i s míčem a Tonda Barák slavil. Ani nevím, jak mu to přeskočilo," usmívá se čtyřiadvacetiletý slávista.

Přišel na hřiště jako žolík, aby mužstvo strhlo skóre na svou stranu.

„Měl jsem za úkol rozbíhat jejich obranu a dělat servis pro Patrika Schicka a Matěje Vydru. Když jsem nastoupil, byli jsme pod tlakem. Bohužel jsme nedali vítězný gól," mrzí Kuchtu.

Jan Kuchta se na reprezentačním tréninku představuje týmu. Na přetřes přišla i přítelkyně

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Češi mají díky Lize národů prakticky jistou účast v baráži. Potřebují však obsadit druhé místo ve skupině, aby ji mohli začínat doma. Národní tým zatím druhé místo drží, Wales má ovšem stejný počet bodů a jeden zápas k dobru.

„Chtěli jsme samozřejmě před našimi fanoušky vyhrát. Remíza nás hodně mrzí. Bod ale může být v konečné tabulce hodně důležitý. Komplikace to může být, ale Wales hraje s Belgií, což je velký favorit naší skupiny. Máme o gól lepší skóre než Wales. Budeme věřit, že nám Belgie pomůže," přemítá Kuchta.

Reklama