Hlavní obsah

Souček bude doma v Edenu panovat také jako kapitán. Velká čest, těší se

Praha
Aktualizováno

Stále stoupá. V Premier League táhne West Ham do pohárů, podruhé se stal českým Fotbalistou roku. Vítězství v anketě oslavil hattrickem v prvním duelu kvalifikace MS 2022 proti Estonsku. A v sobotu proti Belgii by se právě Tomáš Souček měl při absenci Vladimíra Daridy chopit kapitánské pásky. Navíc v Edenu, kde se bývalý lídr Slavie stále cítí jako doma. Součkovu volbu kapitánem preferuje trenér Jaroslav Šilhavý. Podstatné je, že všichni hráči i členové realizačního týmu měli před utkáním negativní test na koronavirus.

Tomáš Souček bude kapitánem fotbalové reprezentace v utkání s BelgiíVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Hledá se kapitán. Bořek Dočkal není v nominaci, Vladimír Darida se musel spolu s dalšími legionáři z bundesligy vrátit do Německa.

Tajenka se ovšem zdá předem vyřešena. Páska bude svěřena Tomáši Součkovi.

Vítězství v anketě Fotbalista roku obhájil Tomáš Souček

Sport.cz, FAČR

„Reprezentuje naši zemi v Anglii skvěle a jsme rádi, že to přenáší i do reprezentace. Myslím, že Tomáš si své místo v budoucnu ještě upevní. Ještě budeme otázku kapitána probírat s hráči, ale pravděpodobně právě Tomáš v zápase s Belgií zastoupí Vláďu. Je přirozený lídr," avizuje trenér Jaroslav Šilhavý.

Tomáši, budete tedy při absenci Vladimíra Daridy proti Belgii kapitánem?

Zatím spíš otázka na trenéra a ostatní spoluhráče. Ale pokud se stanu kapitánem, bude to velká čest. Nejde ale jen o pásku, chci být vůdčí osobností i bez ní. Pokud ji dostanu, bude pro mě znamenat hodně.

Belgičané vás označili za největší nebezpečí ze strany českého týmu. Kdo je jím podle vás v týmu soupeře?

Myslím, že mají hodně osobností a hrozeb. Kevin de Bruyne, Tielemans, Mertens nebo Lukaku. My se ale budeme soustředit a připravovat na Belgii jako na celý tým.

Ukážeme kuráž! Fotbalová reprezentace má song na EURO od Tří sester

FAČR

Belgičané tvrdí, že na vás mají recept. Máte recept také vy na Belgii?

Věřím, že ho najdeme. Belgičané mají hodně individualit. Já věřím, že my využijeme naše největší kouzlo, kterým je boj jeden za druhého. Doufám, že budeme hrát jako pravý tým.

Tomáš Pekhart nedávno daroval míč dceři za čtyři góly v dresu Legie. Co uděláte s míčem ze zápasu s Estonskem, s nímž jste zaznamenal hattrick?

Nechal jsem si ho podepsat od všech hráčů a celého realizačního týmu. Budu ho mít ve svém vlastním muzeu, kde si schovávám důležité věci z mé kariéry. Patří k věcem, kterých si nejvíc vážím.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Tomáš Souček (vlevo) ozdobil vysoké vítězství nad Estonskem hattrickem. Gratuluje mu Pavel Kadeřábek.

Estonce jste porazili 6:2. Co pro tým vysoká výhra znamená?

Zvedli jsme si díky ní sebevědomí. Víme, že Belgie je favorit. Pro nás může být vzájemný zápas klíčem k tomu, co chceme dokázat. Postupu na mistrovství světa. Věřím, že doma ukážeme nejlepší výkon.

Do zápasu nemohou zasáhnout hráči působící v Německu. Máte motivaci bojovat za ně?

Všichni víme, že v době koronaviru není nic jednoduché. Párkrát už jsme zažili, že nebyli hráči k dispozici. Budeme s nimi v kontaktu a budeme bojovat i za ně. Věřím, že se s tím popereme.

Na Slavii jste doma. Teď se sem zase vracíte...

Na Eden vzpomínám stále jen v nejlepším. Když jsem přicházel, vybavila se mi spousta vzpomínek... Docela dlouhá doba, co jsem tady nebyl, takže se moc těším, že si tu zase zahraji a jsem rád, že hrajeme právě tady.

Reklama

Související témata: