Hlavní obsah

„Batman“ na hřišti i v hledišti. Korejská hvězda je fit, záda jí kryje pět Kimů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejci si nakonec mohou ulevit, jejich největší hvězda je po operaci plně k dispozici. Záložník Tottenhamu Son Hung-min nastoupil do duelu na MS v Kataru s Uruguayí s obličejovou maskou. A zatímco Son se stará hlavně o ofenzivu, obranu asijského celku tvořií pět jmenovců.

Foto: Reuters

Son Hung-min nastoupil do MS v Kataru s obličejovou maskou, jelikož nedávno postoupit operaci.

Článek
Fotogalerie

Son ještě několik dnů před startem turnaje netušil, do kolika utkání bude schopen zasáhnout. Věděl však, že pokud na trávník vyběhne, tak s obličejovou maskou. Proč? Počátkem listopadu v klání Ligy mistrů proti Marseille totiž utrpěl frakturu v obličeji. Následně absolvoval operaci.

„Máme ještě čas a nejdůležitější je, aby se co nejlépe zotavil. Cítil se dobře. Přijmeme však jakékoliv konečné rozhodnutí," hlásil s obavami původem portugalský kouč Korejců Paulo Bento. Hodinu před vstupem jeho týmu do mistrovství světa proti Uruguayi však bylo jasno.

Son byl v základní sestavě a Jižní Korea tak stále může spoléhat na svého klíčového fotbalistu. Jak je 30letý křídelník populární, dokazují záběry z tribun. Někteří fanoušci totiž přišli na stadion právě v černé masce, která připomíná populárního Batmana.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Bleacher Report Football (@brfootball)

Bento si kromě Sona připravil při skládání základní jedenáctky také jeden komentátorský oříšek. Do branky se podle očekávání postavil Kim Sung-kju, celou obranu pak tvoří reprezentanti se stejným příjmením.

Na levého beka se postavil Kim Čin-su, stoperskou dvojici tvoří Kim Min-če a Kim Jong-kwon, prostor u pravé lajny pak dostal na starost Kim Mun-hwan.

Reklama