Hlavní obsah

I za 50 let se bude o CR7 pořád mluvit... Který rekord Ronaldovi uniká?

Když hlasatel četl sestavu Portugalska, sklidil kapitán nejhlasitější ovace diváků. Při zpěvu národní hymny „A Portuguesa“ si ho kamera našla. Cristiano Ronaldo vypadal docela emotivně a oči se mu dokonce plnily slzami.

Téma Cristiano Ronaldo v pořadu PŘÍMÁKVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jako by už předem tušil, že jeho velká chvíle přichází. V 65. minutě zavřel oči, zhluboka se nadechl, proměnil pokutový kop a zapsal se do fotbalové historie. Jako první skóroval na pěti různých mistrovstvích světa. Portugalsko porazilo Ghanu 3:2.

„Myslím si, že Cristiano je fenomén, legenda... I za 50 let o něm budeme pořád mluvit," zdůrazňuje Fernando Santos, trenér Portugalska.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Portugalsko - GhanaVideo: Česká televize

Sám CR7 ujišťuje, že kontroverzní působení v Manchesteru United je pro něj již uzavřeno a v Kataru za něj budou mluvit jen výkony na hřišti. „Byl to týden, který ukončil tuto kapitolu. Je to za mnou a teď chci vykročit vpřed správnou nohou."

Na rekordy je expert. Ronaldo se stal druhým nejstarším hráčem, který skóroval na MS (37 let, 292 dní), za Rogerem Millou v roce 1994 za Kamerun (42 let, 39 dní). Toto maximum mu ovšem uniká, v době příštího turnaje v roce 2026 mu bude „jen" 41 let.

Ronaldo je spolu s Chorvatem Ivicou Oličem a Dánem Michaelem Laudrupem třetím hráčem, který je nejstarším i nejmladším střelcem své země na MS. Včetně MS a ME nyní Ronaldo skóroval na deseti po sobě jdoucích velkých turnajích.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Faul na Ronalda. Šlo o penaltový zákrok?Video: Česká televize

„Přijel do Kataru s jasným cílem. Pronásledují ho rekordy a jsem si jistý, že je nesmírně hrdý, že skóroval na pěti mistrovstvích světa," usmívá se bývalý spoluhráč Jose Fonte.

„Cristiano je nejlepší hráč na světě. Skvěle motivovaný, soustředí se jen na národní tým. Jsme opravdu šťastní, že ho máme, protože nám může stále hodně pomoci," ujišťuje portugalský záložník Ruben Neves.

Reklama