Hlavní obsah

Kam čumíš, hlupáku!? Messi se v divočině projevil jako velký drsňák

Fotbalový génius v první řadě. Takový je Lionel Messi, který svou Argentinu na mistrovství světa v Kataru dovedl již do semifinále s Chorvatskem. Dříví však na sobě štípat nenechá. Po vypjatém čtvrtfinále s Nizozemskem překvapil také jako velký drsňák. Během televizního rozhovoru se ostře osopil na soupeře Wouta Weghorsta.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového utkání MS Nizozemsko - ArgentinaVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Dva hrdinové zápasu se nepohodli. Televizní kamery zachytily reakci kapitána Argentiny na autora dvou gólů Nizozemska.

„Kam čumíš, hlupáku!? Vrať se tam, hlupáku. Vrať se tam, ano!" hulákal Lionel Messi na Wouta Weghorsta v průběhu televizního rozhovoru.

Světová federace FIFA zahájila s Argentinou kvůli chování jejích hráčů disciplinární řízení. Zároveň oba týmy s největší pravděpodobností nemine za minimálně pět žlutých karet v jednom utkání pokuta, kterou na MS už dvakrát ve výši 15.000 franků (370.000 korun) dostala Saúdská Arábie.

Příhoda jen ilustruje dusnou atmosféru, v níž se dohrávalo. Španělský rozhodčí Antonio Mateu Lahoz udělil hráčům na hřišti 15 žlutých karet. Tedy jen o jednu méně než ruský rekordman Valentin Ivanov v památné „bitvě o Norimberk", kdy Portugalsko v roce 2006 porazilo v osmifinále MS Nizozemsko (1:0). Tam padly i čtyři červené.

Navrch je třeba připočítat také napomínání trenéra Scaloniho i jeho asistenta. Holanďan Dumfries dostal dokonce dvě žluté během penaltového rozstřelu, takže mimo záběry televizních kamer pak vyfasoval i červenou...

Messi ve zmíněném televizním rozhovoru podrobil výkon španělského arbitra velké kritice.

„Nemohu říct, co si myslím. Nechci se bavit o rozhodčím, protože vás za to hned napomenou nebo potrestají, ale myslím si, že lidé sami viděli, co se stalo. FIFA se na to musí podívat. Nemůže dát rozhodčímu do rukou tak důležitý zápas, když na to nemá," láteřil kapitán Argentiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Argentinci šli do vedení po parádní akci Lionela Messiho a Nahuela MolinyVideo: Česká televize

„Šílené. Je arogantní, nejhorší rozhodčí na turnaji," přidal se i hrdina rozstřelu, brankář Emiliano Martínez, který zneškodnil dva pokusy Oranje.

Lahozův výkon se nezamlouval ani jeho německému kolegovi Patrickovi Ittrichovi. Podle něj měl v 89. minutě vyloučit Argentinec Leandra Paredese i Holanďana Virgila van Dijka.

„Paredes udělal dva přestupky na kartu. Nejprve fauloval a poté napálil míč na střídačku soupeře. Měly proto následovat dvě žluté a červená karta. Vzápětí přiběhl z 80 metrů Van Dijk a vrazil do něj. Nezáleží, jestli to udělal hrudníkem nebo rukama. Byla to hrubost a podle mě měla rovněž následovat červená karta. Rozhodčímu se zápas vymkl kontrole," poukázal německý arbitr Ittrich v televizním studiu.

Reklama

Související témata: