Hlavní obsah

Nejcennější gól kariéry, usmívá se chorvatský hrdina. Jeho úchvatnou trefu oceňuje i legenda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ofenzivně laděné sestavě Chorvatska dostal poprvé na šampionátu důvěru v základu a výstavní trefou vystřelil své zemi bronz z fotbalového MS v Kataru. Křídelník Mislav Oršič po utkání s Marokem (2:1) neskrýval emoce a radost z historicky třetí medailie pro balkánskou zemi.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Chorvatský fotbalista Mislav Oršič slaví gól v síti Maroka během utkání o 3. místo na MS v Kataru.

Článek
Fotogalerie

„Zatím nám to ještě nedochází, to asi až za pár dnů. Myslím, že výhra byla zasloužená. Bojovali jsme celé utkání," prohlásil Oršič po duelu o bronz proti Maroku, které Chorvatsko vyhrálo 2:1.

Devětadvacetiletý ofenzivní tahoun Dinama Záhřeb vstřelil vítěznou branku ve 42. minutě. Když už to vypadalo, že útočná akce Chorvatska skončí neúspěchem, dostal Marko Livaja míč právě na Oršiče a ten krásným obstřelem na zadní tyč překonal gólmana Bunúa. „Nejcennější gól v mé kariéře," prozradil hrdina zápasu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání o 3. místo na fotbalovém MS v Kataru. Chorvatsko vyhrálo nad Marokem 2:1.Video: Česká televize

„Naprosto výjimečné zakončení, perfektní. Úžasný gól. Musel to dostat přes brankáře, přesnost byla ideální," chválil pro BBC někdejší anglický reprezentant a bývalý hráč Liverpoolu nebo Tottenhamu Danny Murphy.

Oršič nastoupil na šampionátu v základní sestavě vůbec poprvé, ale ukázal, že na klíčové momenty má čuch. Ve čtvrtfinále s Brazílií přišel na hřiště až ve 114. minutě, do konce prodloužení však stihl asistovat u vyrovnávací trefy parťáka Petkoviče a nemýlil se ani v následném penaltovém rozstřelu.

Muž, jenž má za sebou angažmá i v Jižní Koreji nebo Číně, se do povědomí fotbalových fanoušků zapsal mimo jiné v září 2019. Tehdy v dresu Dinama debutoval z Lize mistrů hattrickem proti italské Atalantě Bergamo.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Fotbalisté Chorvatska oslavují na MS v Kataru zisk bronzových medailí.

Chorvaté tak dokázali, že vyřazovací boje jim na mistrovství světa svědčí. Ve své historii byli na mundialu celkem šestkrát, třikrát dokázali postoupit ze skupiny a vždy z toho byla medaile. V letech 1998 a 2022 bronz, v roce 2018 stříbro.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články