Hlavní obsah

Neymar se blíží návratu, tvrdí kouč. Porážka s Kamerunem je varováním

Ani fotbalisté Brazílie neudrželi v závěrečném kole skupinové fáze mistrovství světa v Kataru stoprocentní bilanci. Jejich páteční prohra 0:1 s Kamerunem znamená, že poprvé od roku 1994 neprošel žádný tým skupinou bez ztráty bodu. "Kanárci" navzdory porážce udrželi první místo ve skupině G, podle trenéra Titeho je ale zaváhání varováním. V osmifinále s Jižní Koreou by mohl Jihoameričanům pomoct hvězdný útočník Neymar, jenž vynechal kvůli zranění dvě utkání, naopak Alex Telles a Gabriel Jesus už možná nenastoupí.

Foto: LAURENT GILLIERON, ČTK/AP

Brazilec Neymar utrpěl na mistrovství světa v zápase proti Srbsku zranění kotníku.

Článek

"Kamerun čekal na protiútoky, a když se nám nedařilo skórovat, začínal být vývoj utkání stále nebezpečnější. Hráli velmi dobře, hodně rychle směrem nahoru. Vítězství si zasloužili, pro nás je to naopak varování," řekl Tite na tiskové konferenci.

Utkání v Lusailu rozhodl ve druhé minutě nastaveného času kamerunský kapitán Vincent Aboubakar, jeho tým přesto na turnaji končí. Brazílie prohrála po 17 zápasech a napodobila další velké favority turnaje, kteří si zajistili s předstihem postup do vyřazovací fáze. Závěrečný duel ve skupině nezvládly ani Francie s Portugalskem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Kamerun - BrazílieVideo: Česká televize

"Výsledky hovoří za vše. Žádný zápas v dnešním fotbale není jednoduchý. To platí i směrem k osmifinále, nemůžeme si vybírat soupeře a tvrdit, že nějaký los je snazší," upozornil Tite, jehož svěřence čeká osmifinále v pondělí v Dauhá na stadionu 974.

Tite s vědomím jistého postupu proti Kamerunu výrazně pozměnil základní sestavu, v níž stále chyběl zraněný útočník Neymar. "Uvidíme, jak bude tělo reagovat zítra, kdy bude poprvé trénovat s míčem. Podle toho rozhodneme, zda bude moct zasáhnout do zápasu s Koreou," uvedl lékař brazilské reprezentace Rodrigo Lasnar.

Podobně je na tom i další marod Alex Sandro, naopak jiný krajní bek Danilo se už zapojí do plného tréninku s týmem. Po utkání s Kamerunem si stěžovali na problémy s kolenem obránce Alex Telles a útočník Gabriel Jesus a list O Globo dnes uvedl, že pro ně šampionát skončil. První z nich možná bude muset na operaci, Gabriel Jesus by měl pauzírovat až měsíc.

Reklama