Hlavní obsah

Richarlison předvedl parádu. Bude jeho gól nejhezčí na šampionátu?

Rozjížděli se pozvolna, postupně pokládali soupeře na lopatky a utkání končili v rozverně veselé náladě. Fotbalisté Brazílie vstoupili do mistrovství světa výhrou 2:0 nad Srbskem. Ofenzivní kejkle favorita zúročil útočník Richarlison, který vstřelil obě branky. Hlavně jeho druhá trefa byla senzační a směle se řadí mezi kandidáty na vůbec nejhezčí gól mistrovství.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Druhý gól Brazilce Richarlisona aspiruje na nejhezčí branku MSVideo: Česká televize

 
Článek

„Podívejte se, co dělá dres s tímhle hráčem. Za Tottenham moc gólů nedal, ale když má triko národního mužstva, nemůže přestat skórovat," glosoval pro BBC výkon pětadvacetiletého šutéra bývalý anglický obránce Martin Keown.

Pojďme rovnou do 73. minuty, kdy vstřelil rodák z městečka Nova Venécia gól, který může být vůbec tím nejhezčím na šampionátu v Kataru. Vinícius Júnior z pravé strany docela prudce přihrál do pokutového území. Richarlison si míč jedním dotekem připravil do vzduchu, otočil se a akrobaticky prásknul do balonu. Bomba, nádherná branka byla na světě.

Fanoušci na sociálních sítích se předháněli v oslavných reakcích. Psali o novém Ronaldovi (tom brazilském) či o matrixu. Tenhle gól si můžete pouštět pořád dokola.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Brazílie - SrbskoVideo: Česká televize

Přitom v první půli nebyl pozdější hrdina jihoamerické velmoci prakticky vůbec ve hře, se spoluhráči si moc nerozuměl. Po přestávce se ale roztančil stejně jako celá Brazílie. Upravil svou úctyhodnou bilanci v reprezentaci, která říká, že za posledních sedm zápasů nasázel devět gólů. Naproti tomu v Tottenhamu, kam v létě přestoupil z Evertonu, se zatím prosadil jen dvakrát v Lize mistrů. V Premier League ani ťuk.

Richarlison poprvé skóroval v 62. minutě. V tu chvíli už tlak souboru trenéra Titeho rostl, krátce předtím se zatřásla srbská tyč po pumelici Alexe Sandra. Poté přišla chvíle forvarda s blonďatým přelivem. Neymar vnikl do pokutového území soupeře, Vinícius Júnior vypálil, gólman Vanja Milinkovič-Savič míč vyrazil a Richarlison se nejrychleji zorientoval a pohotově balon doklepl do sítě.

„Sledujte jeho pohyb. Je první, kdo reaguje, tak to to musí všichni dobří útočníci dělat. Zdá se to jednoduché, ale není. Musíš se do toho prostoru dostat a pak akci dokončit," rozebíral pro BBC někdejší věhlasný bombraďák Anglie Alan Shearer. „Ukázal, proč je hrotovým útočníkem Brazílie číslo jedna," doplnil bývalý obránce Albionu Micah Richards s odkazem na to, že Gabriel Jesus byl většinu utkání na lavičce a Roberto Firmino se ani do nominace nevešel.

Reklama