Hlavní obsah

Rodina na prvním místě, Sterling se vrátil z Kataru domů. Necháme mu čas, vysvětluje trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místo v základní sestavě má pod trenérem Anglie Garethem Southgatem téměř jisté, v osmifinále fotbalového MS v Kataru proti Senegalu ale Raheem Sterling v úvodní jedenáctce chyběl. Nebyl ani na lavičce. Důvod? Podobně jako jeho parťák Ben White rodinné problémy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záložník Anglie Raheem Sterling v utkání základní skupiny na MS ve fotbale proti USA.Video: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

„Musíme počkat a uvidíme. V tuto chvíli je pro něj jednoznačně prioritou být se svou rodinou. Budeme ho v tom podporovat a necháme mu tolik času, kolik bude potřebovat. Vrátí se domů," uvedl po triumfu 3:0 v osmifinále nad posledními africkými mistry kouč Southgate.

Anglická média píší, že dům Sterlingovy rodiny, v němž byla fotbalistova partnerka s dětmi, se v sobotu večer stal terčem ozbrojených lupičů, kteří podle zdroje webu The Sun ukradli hodinky za 300 tisíc liber (přes 8,5 milionu Kč).

„Raheem potřebuje čas s příbuznými, aby se s tím vyrovnal. Nechci na něj vyvíjet žádný tlak. Někdy není fotbal to nejdůležitější a rodina by měla být na prvním místě," dodal Southgate. Zároveň ale nevyloučil, že se Sterling do Kataru vrátí a bude k dispozici na sobotní čtvrtfinále s Francií.

Pro Anglii je to druhý podobný případ. Albion se musí ve zbývajících zápasech obejít bez obránce Bena Whitea. Pětadvacetiletý hráč Arsenalu základnu reprezentace ve Vakře už dříve a odcestoval domů. Opět kvůli osobním či rodinným záležitostem. Zde už vedení národního týmu nepočítá, že by se White do Kataru vrátil.

Odjezd defenzivní opory aktuálně vedoucího týmu Premier League byl podle vyjádření fotbalového svazu nečekaný. „Prosíme v této chvíli o respektování soukromí hráče," uvedli zástupci FA v oficiálním vyjádření bez dalších podrobností.

Reklama