Hlavní obsah

Anglie - USA 0:0SESTŘIH: Američané uhráli s Anglií bezbrankovou remízu

Aktualizováno

Fotbalisté Anglie v druhém utkání na mistrovství světa remizovali bez branek se Spojenými státy. Albion ve skupině B nenavázal na úvodní přesvědčivé vítězství 6:2 nad Íránem a nevyužil možnost si s předstihem zajistit postup do osmifinále, byť k němu má hodně blízko. Američané po výsledku 1:1 s Walesem i podruhé na turnaji v Kataru remizovali.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Anglie - USAVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Angličané, kteří nevyhráli ani třetí vzájemný zápas na světových šampionátech, v úterý uzavřou skupinu B v Rajjánu proti Walesu a k postupu jim stačí neprohrát o čtyři góly. USA se ve stejný den střetnou s Íránem, jenž v dopoledním utkání v Dauhá porazil Velšany 2:0.

Hráči Albionu začali aktivněji a v úvodu měli převahu. V 10. minutě po Sakově přihrávce zakončoval v dobré pozici kapitán Kane, ale bránící Zimmerman jeho nebezpečnou střelu v šestnáctce zblokoval.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Američan Christian Pulisic nastřelil jen břevnoVideo: Česká televize

Američané odolali náporu favorita a vyrovnali hru. Velkou šanci na otevření skóre zahodil ve 25. minutě McKennie, jenž sám z pokutového území přestřelil. O chvíli později Pulisic trefil břevno Pickfordovy branky. Na druhé straně Turner v nastavení první půle ránu vyrazil ránu Mounta.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Šanci Masona Mounta vychytal Američan Matt TurnerVideo: Česká televize

Fotbalisté Spojených států si na začátku druhého dějství vytvořili drtivou převahu a stříbrný tým z loňského Eura sevřeli v jeho šestnáctce. Angličané se i při sérii rohových kopu ubránili, ale v útoku dlouho působili bezzubě.

První střelu na branku "Tří lvů" v druhém poločase obstaral až střídající Rashford v 87. minutě. O anglickém triumfu přece jenom mohl v nastaveném čase rozhodnout Kane, ale hlavičku poslal vedle.

Američané protáhli sérii bez vítězství na pět zápasů a na mistrovství světa neporazili evropského soupeře pojedenácté za sebou.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - skupina B (Chúr):
Anglie - USA 0:0
Rozhodčí: Valenzuela - Urrego, Moreno - Soto (video, všichni Ven.). Bez karet. Diváci: 68.463.
Anglie: Pickford - Trippier, Stones, Maguire, Shaw - Bellingham (68. Henderson), Rice - Saka (78. Rashford), Mount, Sterling (68. Grealish) - Kane. Trenér: Southgate.
USA: Turner - Dest (78. Moore), Zimmerman, Ream, Robinson - McKennie (77. Aaronson), Adams, Musah, Pulisic - Weah (83. Reyna), Wright (83. Sargent). Trenér: Berhalter.
Souhrn pátečního programu MS v Kataru naleznete ZDE

Reklama