Hlavní obsah

Brazílie - Srbsko 2:0SESTŘIH: Kanárci potvrdili roli top favorita. Nebezpečné Srby sestřelil Richarlison

MinutaMin. Tým Hráč Akce
62. Richarlison 1 : 0
73. Richarlison 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Brazílie vstoupili do mistrovství světa v Kataru vítězstvím 2:0 nad Srbskem ve skupině G. Obě branky rekordních pětinásobných světových šampionů vstřelil v Lusailu po změně stran Richarlison. Pětadvacetiletý útočník dal druhý gól v 73. minutě po výstavním akrobatickém kopu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Brazílie - Srbsko Video: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Kanárci porazili Srby stejným výsledkem jako ve skupině minulého MS. Brazilci ve druhém utkání v pondělí vyzvou Švýcarsko, které na úvod zdolalo 1:0 Kamerun. Africký tým ve stejný den změří síly se Srbskem. Do vyřazovací fáze postoupí první dva celky z každé skupiny.

Brazilská reprezentace, kterou bookmakeři před turnajem pasovali do role největšího favorita na zlato, nastoupila v hodně ofenzivní sestavě. Od začátku byla aktivnější, ale srbská obrana v první půli většinou fungovala dobře.

Foto: Matthew Childs, Reuters

V souboji o míč Brazilec Neymar (vlevo) a Nemanja Gudelj ze Srbska.

Neymar střelou přímo z rohu nepřekvapil Vanju Milinkoviče-Saviče. Srbský brankář poté včasným vyběhnutím znemožnil zakončení Viníciusovi a chytil i nepříliš razantní střelu Raphinhy.

Křídelník Barcelony těsně po změně stran sebral míč chybujícímu Gudeljovi, ale zblízka opět nepřekonal Vanju Milinkoviče-Saviče. Brazilci stupňovali tlak. Nepokrytý Neymar z voleje minul branku, Alex Sandro z dálky napálil tyčku.

Kanárci se před více než 88 tisíci diváky dočkali první trefy v 62. minutě. Viníciusovu střelu vyrazil srbský gólman před sebe a do té doby nevýrazný Richarlison z dorážky nezaváhal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Druhý gól Brazilce Richarlisona aspiruje na nejhezčí branku MSVideo: Česká televize

Ofenzivní hráč Tottenhamu zvýšil za 11 minut možná nejkrásnější brankou dosavadního průběhu katarského turnaje. Richarlison od Viníciuse převzal míč, předkopnul si ho a střelou přes hlavu zakončil k tyči. Stylově tak oslavil svůj debut na mistrovství světa.

Dominantní Brazilci mohli přidat ještě další branky. Casemiro však zamířil do břevna a střídající Fred s Rodrygem nepřekonali Vanju Milinkoviče-Saviče. Jihoamerický gigant, který vyhrál světový šampionát naposledy před 20 lety, tak protáhl sérii bez porážky na 16 utkání. Srbové prohráli po šesti zápasech.

Proč v Brazílii vyrůstá tolik skvělých fotbalistů? Vysvětlení z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - skupina G (Lusail):
Brazílie - Srbsko 2:0 (0:0)
Branky: 62. a 73. Richarlison. Rozhodčí: Faghaní - Hammadí, Abolfazlí (všichni Írán) - T. Marrí (video, Katar). ŽK: Pavlovič, Gudelj, Tadič (všichni Srb.). Diváci: 88 103.
Brazílie: Alisson - Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Alex Sandro - Casemiro, Lucas Paquetá (75. Fred) - Raphinha (87. Martinelli), Neymar (79. Antony), Vinícius Júnior (76. Rodrygo) - Richarlison (79. Gabriel Jesus). Trenér: Tite.
Srbsko: V. Milinkovič-Savič - Milenkovič, Veljkovič, Pavlovič - Živkovič (57. Radonjič), Lukič (66. Lazovič), Gudelj (57. Ilič), Mladenovič (66. Vlahovič) - Tadič, A. Mitrovič (83. Maksimovič), S. Milinkovič-Savič. Trenér: Stojkovič.
Tabulka:
1.Brazílie11002:03
2.Švýcarsko11001:03
3.Kamerun10010:10
4.Srbsko10010:20

Reklama