Hlavní obsah

Wales - Anglie 0:3SESTŘIH: Rashford se trefil dvakrát, Anglie vyhrála skupinu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Rashford 0 : 1
51. Foden 0 : 2
68. Rashford 0 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Angličtí fotbalisté porazili na mistrovství světa 3:0 Wales a do vyřazovací fáze postoupili se sedmi body z prvního místa skupiny B. V osmifinále se utkají v neděli se Senegalem. Wales zakončil skupinu s jediným bodem na poslední příčce za třetím Íránem, který v souběžně hraném utkání podlehl 0:1 Spojeným státům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Wales - AnglieVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Vicemistři Evropy a semifinalisté posledního MS rozhodli ostrovní derby na stadionu v Rajjánu třemi brankami po změně stran. Dvěma góly v 50. a 68. minutě se blýskl Marcus Rashford, jenž se na turnaji prosadil už třikrát a dotáhl se do čela tabulky střelců. Další zásah přidal v 51. minutě Phil Foden.

Anglie porazila svého rivala posedmé za sebou a do play off MS prošla na 12. z posledních 13 turnajů. Wales naopak nenavázal na čtvrtfinálovou účast při dosud jediném startu mezi elitou v roce 1958.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Írán - USAVideo: Česká televize

Anglický kouč Southgate udělal oproti bezbrankové remíze s USA čtyři změny v sestavě, na lavičce zůstal i autor dvou branek na šampionátu Saka. Na druhé straně se postavil do branky Ward, jenž nahradil vykartovanou jedničku Hennesseyho.

Favorizovaný Albion v prvním poločase dominoval, vypracoval si ale jen jednu velkou příležitost. V 10. minutě Kane vyslal kolmicí do šance Rashforda, Ward ale včas vyběhl a přidal i skvělý zákrok.

Po přestávce se na hřiště překvapivě nevrátil kapitán a hvězda velšského týmu Bale, kterého nahradil Johnson. Obraz hry se ale nezměnil, ačkoliv Wales potřeboval hrát na vítězství, které mu dávalo naději na postup. Naopak v 50. minutě si postavil míč k přímému kopu Rashford a střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre. Útočník Manchesteru United stylově oslavil první start v základní sestavě od loňského června a utkání s Rumunskem.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Phil Foden dává druhý gól Anglie proti Walesu.

Vzápětí navíc Kane třetí asistencí na turnaji našel na zadní tyči Fodena, který zakončil pohodlně do prázdné brány. Také Foden oplatil trenéru Southgateovi důvěru a při premiérovém startu v zahajovací jedenáctce na MS zaznamenal třetí reprezentační trefu.

V 68. minutě se Rashford uvolnil na pravé straně a střelou mezi nohama podruhé prostřelil nejistého Warda. Pětadvacetiletý útočník v součtu s gólem proti Íránu dostihl v čele tabulky střelců Francouze Mbappého, Ekvádorce Valenciu a Nizozemce Gakpa. Rashford skóroval třikrát na velkém turnaji jako první anglický hráč Manchesteru United od roku 1966 a legendárního Bobbyho Charltona.

Velšané se na žádnou odpověď nezmohli a nevyhráli poosmé v řadě. Ward zachránil svůj tým od vyšší porážky při dalších šancích Rashforda a Bellinghama.

Mistrovství světa ve fotbale:
Skupina B (Rajján):
Wales - Anglie 0:3 (0:0)
Branky: 50. a 68. Rashford, 51. Foden. Rozhodčí: Vinčič - Klančnik, Kovačič (všichni Slovin.) - Fritz (video, Něm.). ŽK: James, Ramsey (oba Wales). Diváci: 44 297
Wales: Ward - N. Williams (36. Roberts), Mepham, Rodon, B. Davies (59. Morrell) - Ampadu, Allen (81. Colwill) - Bale (46. Johnson), Ramsey, James (77. H. Wilson) - Moore. Trenér: Page
Anglie: Pickford - Walker (57. Alexander-Arnold), Stones, Maguire, Shaw (65. Trippier) - Henderson, Rice (57. Phillips) - Rashford (75. Grealish), Bellingham, Foden - Kane (57. C. Wilson). Trenér: Southgate
Írán - USA 0:1
1.Anglie32109:27
2.USA31202:15
3.Írán31024:73
4.Wales30121:61

Reklama