Hlavní obsah

Španělsko - Německo 1:1SESTŘIH: Španělé vedli, ale Němce nepotopili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
62. Morata 1 : 0
83. Füllkrug 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Německa nevyhráli ani druhý zápas na mistrovství světa v Kataru. Po úvodní prohře s Japonskem 1:2 dnes remizovali se Španělskem 1:1. Svěřenci trenéra Hansiho Flicka jsou s jedním bodem ve skupině E poslední. Tým z Pyrenejského poloostrova je v čele se čtyřmi body, Japonsko a Kostarika jsou o bod pozadu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Španělsko - NěmeckoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Obě branky před 68 895 diváky padly po změně stran a postarali se o ně střídající hráči. Španělsko, které vstoupilo ve středu do turnaje svou historicky nejvyšší výhrou na světovém šampionátu 7:0 nad Kostarikou, poslal do vedení v 62. minutě Álvaro Morata. Za Němce srovnal v 83. minutě Niclas Füllkrug.

Německo neprohrálo na MS se Španělskem čtvrtý z pěti zápasů. Účinkování ve skupině zakončí ve čtvrtek proti Kostarice, kdy zároveň Španělsko vyzve Japonsko.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Japonsko - KostarikaVideo: Česká televize

První poločas toho moc nenabídl. Už v sedmé minutě mohl Španělsko poslat do vedení Olmo, jenže Neuer jeho střelu z hranice vápna vytáhl na břevno. Kapitán Německa si připsal 18. start na světovém šampionátu, čímž mezi brankáři vyrovnal krajana Seppa Maiera a Brazilce Taffarela. Čtyřnásobní mistři světa skórovali ve 40. minutě zásluhou stopera Rüdigera, trefa však kvůli ofsajdu neplatila.

V 56. minutě španělský gólman Simón špatně rozehrál, ale svou chybu napravil povedeným zákrokem proti Kimmichově ráně. O šest minut později se "La Roja" ujali vedení. Morata se před brankou vložil do přihrávky Alby a na turnaji se prosadil podruhé.

Němci přidali na aktivitě, Musiala však v jasné příležitosti Simóna zblízka neprostřelil. V 83. minutě se dočkali vyrovnání, když se opět zapsal mezi střelce hráč z lavičky. Balon se od Musialy dostal k Füllkrugovi a ten dělovkou na vzdálenější tyč nedal Simónovi šanci. Útočník Brém si ve třetím reprezentačním utkání připsal druhý zásah.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Španěl Alvaro Morata otevřel skóre proti NěmeckuVideo: Česká televize

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Němec Niclas Füllkrug vyrovnal proti ŠpanělůmVideo: Česká televize

Německo na MS nevyhrálo čtyři z posledních pěti duelů a podruhé za sebou mu hrozí na šampionátu konec už ve skupině.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - skupina E (Chúr):
Španělsko - Německo 1:1 (0:0)
Branky: 62. Morata - 83. Füllkrug. Rozhodčí: Makkelie - Steegstra, De Vries - Van Boekel (video, všichni Niz.). ŽK: Busquets - Kehrer, Goretzka, Kimmich. Diváci: 68.895.
Španělsko: Simón - Carvajal, Rodri, Laporte, Alba (82. Balde) - Busquets - Gavi (66. Williams), Pedri - Ferran Torres (54. Morata), Asensio (66. Koke), Olmo. Trenér: Enrique.
Německo: Neuer - Kehrer (70. Klostermann), Süle, Rüdiger, Raum (87. Schlotterbeck) - Goretzka, Kimmich - Gnabry (85. Hofmann), Gündogan (70. Sané), Musiala - Müller (70. Füllkrug). Trenér: Flick.
1.Španělsko21108:14
2.Japonsko21012:23
3.Kostarika21011:73
4.Německo20112:31

Reklama