Hlavní obsah

Shearer smeká! Giroud vyrovnal Henryho rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejrychlejší gól právě probíhajícího šampionátu v Kataru je na lopatky nepoložil. Naopak, obhájci titulu mistrů světa ukázali svou sílu. Fotbalisté Francie utkání jistě otočili a porazili Austrálii 4:1. Do role největšího hrdiny se pasoval Olivier Giroud. Útočník AC Milán si ve 115. mezistátním zápase připsal nejprve jubilejní 50. a ve druhé půli také 51. gól. Vyrovnal tak národní rekord Thierryho Henryho, stačilo mu k tomu o osm utkání méně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Francie - AustrálieVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Šestatřicetiletý rutinér má za sebou i angažmá v Arsenalu a Chelsea, přesto je doma ve stínu Benzemy, Mbappého či Griezmanna. Giroud ukázal, že neprávem. Ještě se blýskl parádními nůžkami, míč skončil těsně vedle.

„Ze začátku jsme měli problém chytit tempo, inkasovali jsme jako první. Dva góly nám pak ale pomohly, byli jsme efektivní. Druhá půle byla hodně dobrá, věřili jsme si," pochvaluje si Giroud. Obhájce titulu vyhrál úvodní zápas poprvé od roku 2006.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih z utkání MS Dánsko - TuniskoVideo: Česká televize

Při neúčasti držitele Zlatého míče Benzemy se nenechal zahanbit ani Kylian Mbappé, který nejprve hlavou skóroval a na rekordní gól pak přihrál Giroudovi. Poté se vášnivě objali, jako by definitivně zakopali válečnou sekeru. Těsně před loňským ME se Mbappé urazil, když ho Giroud kritizoval, že spoluhráčům nepřihrává...

Brankou a asistencí se může pochlubit rovněž Adrien Rabiot, záložník Juventusu.

„V útoku byla Francie prostě skvělá. Ukázala tam svou třídu," chválí tým Les Bleus bývalý anglický kanonýr Alan Shearer.

„Nakonec můžeme být se vstupem spokojeni. Mohli jsme přidat ještě více gólů. Hlavně doufám, že Lucas (Hernandez) není vážně zraněný. Zápas věnujeme jemu," myslí Giroud na smolaře, který musel hned v úvodu odstoupit.

„Na začátku jsme byli opařeni, ale pak jsme udělali vše, co bylo potřeba. Po přestávce jsme mohli dát ještě více branek. V naší hře byla spousta dobrých věcí," líčí pro TF1 trenér obhájců titulu Didier Deschamps.

„V prvním poločase jsme hráli dobře, poté nám trochu ztěžkly nohy. Nemůžeme ale zapomínat, že jsme hráli proti obhájcům titulu. Narazili jsme na obrovskou kvalitu. Francouzi jsou mistry světa z nějakého důvodu," upozorňuje australský trenér Graham Arnold.

Reklama