Hlavní obsah

Smutná tečka. Trenér Tite potvrdil konec u brazilské reprezentace

Trenér brazilských fotbalistů Tite po porážce ve čtvrtfinále mistrovství světa s Chorvatskem (1:1 po prodloužení, 2:4 na penalty) potvrdil konec u národního týmu. Jednašedesátiletý kouč převzal za další neúspěch "Kanárků" na elitním turnaji hlavní odpovědnost.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového utkání MS Chorvatsko - BrazílieVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

"Společně sdílíme radost z fotbalu, ale i smutek. Za porážku můžeme všichni společně, i když hlavní odpovědnost mám já jako trenér. Takový je zkrátka fotbal, někdy vítězíte, jindy prohrajete," řekl Tite na tiskové konferenci.

Jeho tým byl považovaný za jednoho z největších favoritů turnaje v Kataru, stejně jako v minulých letech ale nenaplnil očekávání. Brazilci čekají na postup do semifinále od roku 2002, kdy celý turnaj ovládli a získali rekordní pátý titul.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Brazilci nezvládli penaltový rosztřel proti Chorvatsku a jedou domů.

Dnes byli v Dauhá na stadionu Education City blízko po Neymarově trefě z konce prvního prodloužení. Třicetiletý útočník, jenž na šampionátu vynechal dva zápasy kvůli zranění kotníku, vstřelil 77 gólů ve 124 duelech a vyrovnal rekord legendárního Pelého.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Chorvat Bruno Petkovič vyrovnal prodloužení proti BrazíliiVideo: Česká televize

Další šance Jihoameričanů pochytal skvělý gólman Dominik Livakovič a Chorvaté ve 117. minutě z jediné střely na branku zásluhou Bruna Petkoviče poslali zápas do penalt. V nich neuspěli Rodrygo s Marquinhosem.

"Těžko hledám po takovém zápase slova. V závěru jsme měli být pozornější, při vyrovnávací brance jsme nebránili dobře. Byla to i smůla, protože míč byl tečovaný," mrzelo kapitána Thiaga Silvu, pro něhož to byl v osmatřiceti letech poslední zápas na MS. "Strašně to bolí, snil jsem o tom, že jednou pozvednu pohár pro mistra světa. Jako hráči už se mi to nepovede, ale kdo ví, třeba se jednou budu radovat v nějaké jiné funkci," dodal stoper Chelsea.

Brazílie pošesté v řadě vypadla v play off MS s týmem z Evropy. Před čtyřmi roky v Rusku nestačili Titeho svěřenci na Belgii. Na příštím šampionátu už povede Brazílii jiný trenér. "Jak jsem už avizoval, byl to můj poslední zápas na lavičce brazilského národního týmu. Oznámil jsem to už před rokem a půl, slovo dodržím," dodal Tite, jenž vedl rodnou zemi od června 2016 a v roce 2019 s ní vyhrál jihoamerický šampionát.

Reklama