Hlavní obsah

Stejně jako Messi. Mladík z Anglie nepřestává udivovat, legendy ho velebí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O jeho talentu už dlouho nikdo nepochybuje. Jude Bellingham ale na MS v Kataru stále více ukazuje, jak je pro výběr trenéra Garetha Southgatea nepostradatelný. V osmifinále proti Senegalu se 19letý mladík podílel na dvou ze tří branek Albionu a anglické legendy chrlí samá slova chvály. Navíc napodobil Messiho.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih osmifinálového utkání MS Anglie - SenegalVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

„Bože, je neuvěřitelně dobrý. Je vůdcem tohoto týmu. Jeho rodiče musí být tak pyšní. Miluji ho," napsal ještě během prvního poločasu nedělního klání na Twitter někdejší anglický reprezentant Gary Lineker.

Bellingham oslnil už ve skupině, zejména při úvodní šestigólové kanonádě proti Íránu. Zatím nejlepší představení si ale mladý středopolař schoval do osmifinále proti poslednímu africkému mistrovi. Ve 39. minutě převzal míč od kapitána Harryho Kanea, potáhl ho po levé straně a přesným pasem našel nabíhajícího a následně skórujícího parťáka ze zálohy Jordana Hendersona. V nastavení úvodního dějství pak rozjel akci, na jejímž konci zvyšoval na 2:0 kanonýr Kane.

„Bellingham byl v prvním poločase úžasný. Je to talent," napsal na sociálních sítích stále historicky nejlepší střelec Premier League Alan Shearer.

Bellingham se stal prvním hráčem na mistrovství světa od roku 2006, jenž před 20. narozeninamu dokázal na jednom turnaji skórovat i asistovat. A je to více než symbolický počin, protože hráčem, kterému se povedlo to samé před 16 lety, je Lionel Messi, pro něhož je letošní mundial s největší pravděpodobností poslední v kariéře.

„Nechci ho příliš vyzdvihovat, protože je ještě mladý, ale rozhodně patří mezi nejnadanějších hráče, které jsem kdy viděl. Ve své hře nemá žádnou slabinu. Myslím, že bude nejlepším záložníkem na světě,“ velebil svého spoluhráče záložník Phil Foden.

Tržní hodnota 19letého záložníka z Borussie Dortmund je podle webu Transfermarkt 100 milionů eur. Je pravděpodobné, že rodák ze Stourbridge brzy zamíří z Německa pryč. Nejvíce se spekuluje o návratu do vlasti – Chelsea, Manchesteru United či Liverpoolu. Ve hře je údajně i Real Madrid.

To ale bude Bellingham řešit až po šampionátu, kde Anglii čeká nesmírně těžké čtvrtfinále. Albion se v sobotu utká s obhájci zlata z Francie.

„Máme několik super mladých hráčů a je správné dávat jim příležitost. Zápasy na mistrovství světa jsou pro ně skvělou životní zkušeností. Jejich pokrok je fenomenální,“ mluvil nejen o Bellinghamovi po výhře nad Senegalem kouč Gareth Southgate.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články