Hlavní obsah

Úleva pro Němce. Japonci se bodli do brady, Kostaričané slzí radostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Utržit v úvodním utkání debakl, často znamená pohořet v celém turnaji. Šampionát v Kataru však zatím píše jiné příběhy. Fotbalisté Kostariky na mistrovství světa dokázali na vstupní porážku 0:7 se Španělskem zareagovat. Japonsko porazili 1:0 a následovali tak příklad Íránu a Austrálie. „Skvělý výsledek, úvodní vysoká porážka byla náhoda. Zásadní změna se udála v našem nitru. Víme, jak pracovat i příště,“ vytahuje se najednou trenér Luis Fernando Suárez, byť jeho tým v nezáživném zápase zvítězil díky jediné střele na branku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

První kostarický gól na šampionátu vstřelil Keysher Fuller Video: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Írán vstoupil do šampionátu porážkou 2:6 s Anglií, pak ale porazil Wales 2:0. Podobně i Austrálie začala porážkou 1:4 s Francií, posléze uklohnila výhru 1:0 nad Tuniskem.

Také třetí rehabilitace za citelně nelichotivý vstup se zdařila. Situace ve skupině E se tak zamotává. Kostaričané jsou stále ve hře, Japonci nedokázali navázat na senzační výhru nad Německem. Z výsledku pak mají asi největší radost právě Neuer a spol., kteří se chystají na večerní šlágr se Španělskem.

Japonci měli výraznou převahu, ale nic z ní nevytěžili. Účinkování ve skupině zakončí ve čtvrtek proti Španělsku, Kostariku čeká Německo a šanci na postup mají ještě všechny čtyři týmy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Japonsko - KostarikaVideo: Česká televize

„Měli jsme několik výsledků tohoto typu a přijdou další. Japonsko si tentokrát trochu bodlo do brady a Kostarika se udržela na mistrovství světa naživu," glosuje situaci pro BBC bývalý anglický útočník Dion Dublin.

„Stále žijeme, což je nejdůležitější. Vždycky jsem říkal, že ještě nejsme mrtví. Čtvrteční zápas bude stejně těžký jako dnešní. Ale můžeme dál snít," oddechl si Luis Fernando Suárez. Trenér Kostariky v roce 2006 dovedl do osmifinále tým Ekvádoru.

Sestřih utkání MS Španělsko - KostarikaVideo: Česká televize

„Jeden z nejhorších zápasů, které jsme viděli, zato jeden z největších příběhů. Kostarika se vrací po porážce 7:0, její hráči slzí radostí," hodnotí bývalý anglický obránce Stephen Warnock.

„Se Španělskem a Německem jde o příslovečnou skupinu smrti - a naplňuje očekávání. Výhra je pro Kostariku po debaklu 0:7 se Španělskem vykoupením. A podívejte se, co znamená. Slzy v očích, oslavy a emoce linoucí se z Kostariky. A samozřejmě také další velký šok na mistrovství světa!" přidává se Conor McNamara, komentátor BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Německo - JaponskoVideo: Česká televize

Samurajům se nevyplatilo hned pět změn v základní sestavě proti prvnímu heroickému duelu s Německem. Přesto i oni dál věří v postup.

„Na našem plánu hrát tady víc než tři zápasy se nic nemění. I proti Španělsku máme šanci vyhrát. Proti Kostarice jsme zkusili všechno, ale výsledek se nedostavil," ujišťuje trenér Hadžime Morijasu.

Reklama

Související témata: