Hlavní obsah

Už jen všechno, nebo nic. Enrique odmítá podcenění Japonců, promluvil i o zesnulé dceři

O triumf a jistotu postupu do osmifinále přišli až v závěru. Španělé hodnotí remízu s Německem jako spravedlivou. „Je to trochu zklamání, ale pokud budeme upřímní, mohli jsme zápas i prohrát,“ podotkl kouč Luis Enrique, pro kterého byla neděle speciální nejen z fotbalového pohledu.

Foto: ČTK/AP

Kouč španělské fotbalové reprezentace Luzis Enrique během utkání proti Německu na MS v Kataru.

Článek
Fotogalerie

„Výsledek je spravedlivý. Německo je velmocí a nikdo si nedovolí ho odepsat," dodal kouč. Byl spokojený zejména s výkonem střídajícího útočníka Álvara Moraty, jenž poslal svůj tým v 62. minutě do vedení a po duelu s Kostarikou se trefil i ve druhém představení na MS v Kataru.

Naopak mladá záloha ve složení Pedri a Gavi doplněné zkušeným Sergiem Busquetsem si podle něj mohla počínat lépe. „Po celý zápas nám chyběla svěžest. Nebyli jsme tolik přesní, postrádali jsme klid a rozvahu. Jsme však lídry ve skupině smrti. Proti Japonsku nám stačí remíza, ale cílem je vyhrát," zdůraznil Enrique.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Španělsko - NěmeckoVideo: Česká televize

Španělé vedou skupinu E se čtyřmi body, Japonsko a Kostarika mají tři a poslední Němci zatím jen jeden. Hráčům z Pyrenejského poloostrova stačí ke stoprocentní jistotě postupu remíza, k opanování skupiny výhra.

„Turnaj je tak krátký, že nemá smysl spekulovat. Postavíme co nejsilnější základní jedenáctku. Už teď je to soutěž typu ‚všechno, nebo nic'. Cílem je skončit první ve skupině," odmítá Enrique dohady, zda neuleví některým svým nejlepším hráčům.

Španělský kouč se vyjádřil také ke své zesnulé dceři Xaně, která jako devítiletá v červenci 2019 podlehla rakovině. Narodila se 27. listopadu.

„Pro mě a mou rodinu výjimečný den. I když s námi není fyzicky, je přítomná v našem každodenním životě. Smějeme se a přemýšlíme o tom, jak by reagovala na určitě věci," mluvil Enrique ochotně o události, kvůli které v červnu 2019 dobrovolně opustil post kouče španělského národního týmu.

Reklama