Hlavní obsah

Vaclíkův rival zazářil. Trenér Španělů lituje, že brankáře soupeře nemohl vystřídat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak snadné to zase nebylo, trenér Maročanů ovšem prezentuje jednoduchý recept na senzaci. „Když už se osmifinále dostalo až do rozstřelu, spoléhali jsme na našeho brankáře. Patří k nejlepším gólmanům na světě, což dokázal,“ poukazuje Valíd Radžradžuí. Jeho mužstvo na fotbalovém mistrovství světa v Kataru senzačně vyřadilo favorizované Španělsko a jako teprve čtvrtý africký tým v historii nastoupí ve čtvrtfinále proti Portugalsku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Maročané vyřadili favorizované Španěly v penaltovém rozstřeluVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Gólman je největším hrdinou. Jasín Bunú, který je známý pod přezdívkou Bono, se opravdu zaskvěl. Španělé ho nepřekonali ani jednou nejen v zápase, ale ani z penalt. První v rozstřelu napálil Sarabia do tyče, Soler a Busquets pak ztroskotali na marockém brankáři.

„Penalty jsou trochu o intuici, trochu i o štěstí. Hlavně že jsme je zvládli vítězně, to je nejdůležitější. Klobouk dolů před celým týmem, kluci to neskutečně odmakali. Není snadné zůstat plně koncentrovaný po celých 120 minut proti Španělsku, které po většinu zápasu dominuje na míči. Teď se chceme soustředit na další zápas, jít do něj se stejnou chutí a odhodláním jako dosud," pochvaluje si Bunú.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih osmifinálového utkání MS Maroko - ŠpanělskoVideo: Česká televize

Jedenatřicetiletý šaman je rodák z Kanady, do Maroka se přestěhoval v dětském věku a s fotbalem začal v Casablance. Od roku 2012 působí ve Španělsku, v La Lize za Gironu a Sevillu odchytal přes 180 zápasů. V Seville nahradil na postu brankářské jedničky českého reprezentanta Tomáše Vaclíka. Bunú si reprezentaci mohl vybrat mezi Kanadou a Marokem, za africkou zemi poprvé nastoupil v srpnu 2013.

„Penalty jsme nezvládli. Poslal bych na ně stejné hráče znovu. Změnil bych jedinou věc, vystřídal bych marockého brankáře Bunúa," ujišťuje Luis Enrique, trenér Španělska.

„Penaltový rozstřel byl brutální," lituje kapitán vyřazeného týmu Sergio Busquets.

Foto: Lee Smith, Reuters

Vystřídal bych tě...! Španělský kouč Luis Enrique a marocký hrdina Jasín Bunú.

Postup stvrdil Hakimí, jenž si s vědomím jasného vedení dovolil na závěr takový poloviční Panenkův dloubák doprostřed branky. Španělé tak prohráli čtvrtý z pěti penaltových rozstřelů na MS, nikdo nemá horší bilanci.

„Soupeři jsem pogratuloval, ale na své hráče jsem hrdý. Odpovědnost beru na sebe, teď ale není vhodná chvíle mluvit o mé budoucnosti. Nejdřív se chci vrátit domů a shledat se s rodinou a nejbližšími," avizuje Enrique.

Reklama

Související témata: