Hlavní obsah

Van Gaal pokračuje v obdivuhodné bilanci: Pokud chceme být mistry světa, musí Depay hrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohodlným vítězstvím 2:0 nad domácím Katarem vstoupil nizozemský kouč Louis van Gaal do historie, když jako manažer neprohrál na mistrovství světa už deset utkání v řadě. S klidným svědomím teď usedne se zbytkem týmu k televizi. Co říká o stavu Memphise Depaye?

Kouč Nizozemska Louis van Gaal během utkání na MS v Kataru proti domácímu týmu.

Článek
Fotogalerie

Van Gaal je rád, jak jeho tým poslední zápas ve skupině zvládl. Výhru mu zařídili Cody Gakpo a Frenkie de Jong, ale Evropané mohli Katařany skolit daleko větším rozdílem.

Nizozemci tak se sedmi body ovládli skupinu A a budou netrpělivě vyhlížet svého osmifinálového soka. Od 20 hodin totiž hrají duely skupiny B Anglie s Walesem a Írán proti USA. ,,Budu to sledovat zvláštním zájmem. Líbí se mi, že se budeme všichni dívat," prozradil kouč, jenž byl také u nizozemského stříbra na MS 2010.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Nizozemsko - KatarVideo: Česká televize

Van Gaal zvládl už deset zápasů za sebou na mistrovství světa bez prohry (sedm výher, tři remízy), což je nejvíce v historii mundialu. Velmi mu k tomu pomohl mladík Cody Gakpo, jenž se trefil ve všech třech střetnutích základní skupiny.

„Skórovat ve všech duelech je úžasné, ale hrajeme jako tým. Všichni si pomáháme. Postoupili jsme do osmifinále, o to tady jde. Teď musíme pokračovat. Proti Kataru jsme byli silnější na míči než v předchozích zápasech, více jsme duel kontrolovali. Důležitá je ale další výhra," zhodnotil 23letý útočník.

Van Gaal promluvil také o stavu své největší ofenzivní hvězdy Memphise Depaye z Barcelony, který se na MS vrátil k fotbalu po dlouhém zranění. Proti Kataru poprvé v základní sestavě a ve druhé půli střídal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Cody Gakpo otevírá skóre utkání s Katarem.Video: Česká televize

,,Díky němu jsme rozdíloví, znovu se podílí na našich gólech. Pokud se chceme stát mistry světa, musí hrát. Dnes to bylo 65 minut, o pět minut déle, než jsem řekl předtím. Nesmíme zapomínat, že už 2 měsíce nehrál," podotkl kouč.

Reklama