Hlavní obsah

Můžu jíst, co chci, usmívá se po Vánocích Kozel. S Libercem chce do TOP 6

Martin DřevínekSport.cz

V Silvestrovském derby veteránů nastoupil v červenobílých barvách i současný trenér Liberce Luboš Kozel. „Můj výkon zvedly dva góly,“ prohlásil spokojeně po remíze 4:4 s cenou pro nejlepšího hráče zápasu. Teď se ale vrací zpět do ligového kolotoče, s Libercem by totiž v závěru sezony nerad hrál skupinu o záchranu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovanu Liberec Luboš Kozel.

Článek
Fotogalerie

Jak jste si letošní Silvestrovské derby užil?

Hodně. Vyšlo vyloženě jarní počasí, divácká tribuna byla zaplněná. Začátek utkání byl náročnější, trvalo nám, než jsme se rozhýbali. Do toho i nová umělka, tak to trochu drhlo a museli jsme si zvyknout. Druhý poločas už byl docela v tempu, hrálo se nahoru dolů, takže pro fanoušky dramatický duel.

Za Slavii jste byl zvolen nejlepším hráčem, to je pěkná vizitka.

Cenu jsem asi dostal za ty dva góly, které jsem vstřelil. Můj výkon rozhodně zvedly.

Jak jste si užil vánoční svátky?

Před Vánocemi jsem byl na horách lyžovat. Samotné svátky byly tradiční a v rodinném kruhu. Teď už se blíží začátek přípravy v Liberci, tak se začínám koncentrovat a soustředit na klub.

Potřeboval jste dnes, jak říkal Jan Koller, také něco vypotit?

Musím zaklepat, že jsem typ člověka, který může sníst cokoliv a není to na něm moc vidět. Udržovat se ale samozřejmě musím. Jako trenér jsem v každodenním zápřahu, pořád něco řeším a jsem tak v pohybu. Ale i geneticky mám zřejmě dané, že moc nepřibírám, tak to beru jako výhodu.

Po výkonu vás čekají oslavy silvestra, jak plánujete zbytek posledního dnu v roce trávit?

Dnes to bude v takovém každoročním režimu, kdy posedíme s přáteli, sousedy a rodinou a v tomto duchu večer nějak přečkáme.

Dáváte si nějaká novoroční předsevzetí?

Vždy stejné, abychom byli všichni zdraví a vyhýbaly se nám nepříjemné věci. Po sportovní stránce bych si samozřejmě přál, aby se nám s Libercem dařilo.

Se Slovanem vstoupíte do jarní části z devátého místa. Sbíral jste přes zimu inspiraci na zlepšení i na mistrovství světa?

Ano, šampionát jsem sledoval i z tohoto pohledu, nějaké trendy vidět byly. Člověk pozná, jak která mužstva hrála a byla s tím úspěšná. To bylo velmi inspirativní. Uvidíme v přípravě, začínáme 2. ledna.

Jak bude těžké se obejít bez nejlepšího střelce Micka van Burena, jenž se vrací do Slavie?

To ukáže až čas. Musíme se s tím vyrovnat, eventuálně mužstvo doplnit na postech, kde nás začne tlačit bota.

Už na doplnění kádru pracujete?

Samozřejmě, ale ještě je brzy něco potvrzovat.

Jaké cíle si do zbytku sezony dáváte?

Abychom se vyhnuli skupině o záchranu. Ideálem je dostat se do skupiny o titul, protože mezi 4. a 13. místem je asi šest bodů a my jsme někde uprostřed. Tabulka je opravdu vyrovnaná a budou rozhodovat maličkosti.

Koukáte tedy spíše pod sebe?

Všechny týmy od 4. místa ten malý odstup od spodních příček byť jen podvědomě vnímají. Jako každý trenér ale chci skončit co nejlépe.

Reklama