Hlavní obsah

Čech zavřel bránu, i díky němu vede St. Patrick´s irskou ligu

Přes dva roky trénoval s áčkem Liverpoolu, pálili na něj Salah a spol. Nyní v zimě odešel na hostování do St. Patrick´s Athletic, klubu z Dublinu. Fotbalový brankář Vítězslav Jaroš odstartoval irské angažmá skvěle, s novým týmem po čtyřech kolech vede první ligu. Český gólman navíc už 201 minut neinkasoval.

Foto: Instagram St. Patrick´s Athletic

Brankář St. Patrick´s Athletic Vítězslav Jaroš.

Článek

Tedy začátek, jaký jste si představoval?

Rozhodně. Realita plní mé očekávání, se kterým jsem do přicházel, jsem spokojený. Sbíráme body, jsme první, všechno zatím vychází. Dobrý start vždycky dodá sebevědomí. Víme, že máme na to, abychom se porvali o horní příčky v tabulce. Můžeme si dovolit myslet na titul.

Cítíte, že máte důvěru spoluhráčů?

Kluci mě vzali mezi sebe. Poznali, že mám své kvality, že mi mohou věřit. A že pokud na mě v zápase půjde jedna střela, budu připravený tým podržet.

V jakém zápase jste měl zatím nejvíc práce?

Hned v prvním proti obhájcům titulu Shamrock Rovers, uhráli jsme remízu. A pak při výhře nad Bohemians. Oba zápasy byly derby, ve kterých nikdo nedá nikomu nic zadarmo. Byla v nich spousta střel a centrů.

Shamrock zatím vyhlíží jako největší soupeř?

Určitě. Minulou sezonu vyhrál bez porážky, hrál dobře i v Evropě. Jsou tu ale i černí koně Sligo Rovers a Bohemians. Tyto celky by se měly s námi rvát o první čtyři pohárové příčky.

Jaká je vlastně irská liga?

Vyrovnaná, poslední může klidně porazit prvního. Všechno jsou to těsné výsledky. Nikdo nedá nikomu nic zadarmo, záleží opravdu na každém gólu.

Už 201 minut jste neinkasoval. Zvedá vám tato bilance sebevědomí?

Mám dobrý pocit. Od fanoušků jsem dostal hodně pochvalných zpráv, moc si jich vážím. Jde ale o dobrou vizitku pro celý tým, hlavně pro stopery, protože toho na mě moc nepouštějí. V každém zápase měli soupeři rychlé protiútoky soupeře, kluci je zvládli skvěle ubránit.

Jak se vám v Irsku žije?

Zatím je všechno super, ačkoliv jsem ještě neměl čas si Dublin projít. Ale překvapilo mě, jak je to tady tiché a klidné oproti Anglii i oproti Česku. Přijde mi, že je tu ještě horší počsí než v Liverpoolu. Střídají se extrémy. Chvíli je teplo na kraťasy, vzápětí padají kroupy. Mění se to takto i během zápasu. Třeba v tom posledním jsme šli v poločase do šatny ve chvíli, kdy padaly kroupy. Když jsme vyšli ven na druhý poločas, svítilo slunce.

Máte nějaké zprávy z Liverpoolu?

S Liverpoolem jsem v častém kontaktu, klub mě sleduje. Všichni trenéři brankářů, z áčka, třiadvacítek i osmnáctek, se kterými jsem se připravoval, mi posílají zprávy před i po zápase. Několik lidí z klubu mi také volalo. Hodně mě podporují i známí z Česka. Rodina, kamarádi, trenéři, pod kterými jsem hrával ve Slavii, a samozřejmě lidi ze Sport Investu v čele s Luďkem Mikloškem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: