Hlavní obsah

Brazílie - Ekvádor 1:1Desetizápasová vítězná série domácích skončila, Neymar nehrál

Goiania

Vítězná série fotbalistů Brazílie skončila po deseti zápasech v závěrečném utkání základní skupiny Copy América, v němž svěřenci trenéra Titeho remizovali 1:1 s Ekvádorem. Obhájci titulu měli už po třech zápasech jistotu postupu do čtvrtfinále z prvního místa, takže mohl kouč šetřit hvězdného Neymara a další klíčové hráče.

Foto: Ricardo Mazalan, ČTK/AP

Ekvádorský Angel Mena (vpravo) oslavuje gól proti Brazílii

Článek
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie

V utkání ve městě Goiania poslal favorizované domácí do vedení ve 37. minutě hlavičkou obránce Realu Madrid Éder Militao. Osm minut po přestávce vyrovnal Ángel Mena a zajistil Ekvádoru postup do čtvrtfinále. "Hráči, kteří byli unaveni, dostali volno," uvedl brazilský kapitán Marquinhos, jenž nastoupil od začátku jako jediný z hráčů tradiční základní sestavy.

Nepostupujícím celkem z pětičlenné skupiny B zůstala Venezuela, která na závěr prohrála 0:1 s Peru. Jediný gól vstřelil ve 48. minutě André Carrillo a poražení finalisté z minulého jihoamerického šampionátu jdou dál z druhého místa. Čtvrtým postupujícím je Kolumbie, která měla své zápasy odehrané.

Čtvrtfinálové dvojice určí dnešní závěrečné kolo zápasů ve skupině A, z níž už má jistý postup kvarteto Argentina, Chile, Paraguay a Uruguay.

Copa América, fotbalové mistrovství Jižní Ameriky v Brazílii:
Skupina B:
Brazílie - Ekvádor 1:1 (1:0)
Branky: 37. Militao - 53. Mena.
Venezuela - Peru 0:1 (0:0)
Branka: 48. Carillo.

Reklama