Hlavní obsah

Exsparťanova mizérie: penalta a vlastňák během dvou minut

Kayseri

Turecký obránce Semih Kaya, který je českým fanouškům znám především z působení v pražské Spartě, prožil v sobotu velmi nepovedený zápas. 29letý stoper nyní hraje domácí soutěž za Yeni Malatyaspor a v sobotu se v jeho dresu představil na hřišti Kayeserisporu. V rozmezí osmé a desáté minuty však byl klíčovou postavou hned u dvou situací, které vedly k jedinému gólu utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Semih Kaya ze Sparty během utkání 3. předkola Evropské ligy na hřišti CZ Bělehrad.

Článek
Fotogalerie

Kayovi byl nejprve odpískán faul na rumunského forvarda Denise Alibeca, jenž zároveň dostal možnost zahrávat pokutový kop. Na Kayovu obranu se však sluší dodat, že je sporné, zda se faul odehrál ve vápně a nakolik byl jeho skluz skutečně příčinou Alibecova pádu.

Rumunský reprezentant však při následné penaltě neprostřelil gólmana Ertaca Özbira a následující dorážku jeden z obránců odvrátil na roh. Jenže nová standardní situace přinesla další nešťastný moment Semiha Kayi. Byl to totiž právě on, kdo centrovaný balon smolně srazil do sítě.

Malatyaspor, za který vedle Kayi nastoupil v základní sestavě i ghanský útočník Benjamin Tetteh hostující ze Sparty, tak prohrál 0:1.

Semih Kaya přišel do Sparty jako jedna z posil italského kouče Andrey Stramaccioniho v létě 2017. Během tříletého angažmá stihl odehrát 28 ligových utkání, v nichž vstřelil dvě branky, poslední půlrok pak strávil na hostování v Galatasarayi Istanbul, z něhož dříve do Sparty přestoupil. Od září si jako volný hráč domluvil angažmá v Malatyasporu.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň