Hlavní obsah

Burkina Faso - Senegal 1:3Fotbalisté Senegalu si opět zahrají o africký titul

Fotbalisté Senegalu porazili v semifinále mistrovství Afriky Burkinu Faso 3:1 a zahrají si podruhé za sebou o kontinentální titul. Tým kolem hvězdy Sadia Maného rozhodl o svém postupu v poslední dvacetiminutovce, během níž vstřelil všechny tři branky. Úřadující vicemistr narazí ve finále na lepšího z dvojice Kamerun - Egypt, jejichž duel se uskuteční ve čtvrtek. Burkinu Faso čeká boj o třetí místo.

Foto: Sunday Alamba, ČTK/AP

Fotbalisté Senegalu slaví postup do finále Afrického poháru.

Článek

Favorizovaný Senegal byl v první půli nebezpečnější a mohl ve dvou případech zahrávat pokutový kop. Nejprve se svěřenci trenéra Cissého dožadovali v 30. minutě odpískání nedovoleného zákroku brankáře Kofiho a v nastaveném čase zase reklamovali hru rukou od Tabsoby. Rozhodčí ale po zhlédnutí videa vždy nařízenou penaltu odvolal.

Důležitý okamžik přišel dvacet minut před koncem, kdy se po skrumáži po rohovém kopu nejlépe zorientoval Diallo a pohotovou střelou z malého vápna zařídil Senegalu vedení. O šest minut později zvýšil po Maného přihrávce Gueye. Přestože Burkina Faso ještě snížila zásluhou Tourého, tři minuty před koncem pečetil postup favorita po rychlém brejku Mané.

Senegal na turnaji neprohrál ani v šestém zápase a zaútočí při své třetí finálové účasti v historii na první titul. Před dvěma lety jeho hráči nestačili v rozhodujícím zápase 0:1 na Alžírsko, které letos dohrálo již v základní skupině.

Mistrovství Afriky ve fotbale - semifinále:
Burkina Faso - Senegal 1:3 (0:0)
Branky: 82. Touré - 70. Diallo, 76. Gueye, 87. Mané.

Reklama

Související témata: