Hlavní obsah

Guardiolova gratulace Bayernu, ale zároveň i výzva na souboj s jeho Barcelonou

Dohá/Praha

S gratulací mnichovskému Bayernu přispěchal mezi prvními. Hned po čtvrtečním vítězství bavorského klubu ve finále mistrovství světa klubů v Kataru natočil současný kouč Manchesteru City Pep Guardiola video, které umístil na twitter. Nejenže v něm blahopřál Bayernu a svému trenérskému kolegovi Flickovi k triumfu a zisku šesté trofeje v jedné sezoně, ale vyzval ho i k vzájemné konfrontaci.

Foto: Mohammed Dabbous, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov vyhráli mistrovství světa klubů

Článek

Právě Gouardiola byl prvním koučem na světě, který s Barcelonou získal tzv. „sextuple", tedy šest trofejí z šesti možných. A dokonce dvanáct let před Flickem, neboť v roce 2009 vyhrál s Barcelonou všechno, co se vyhrát dalo.

Však to také Pep, který v Bayernu působil tři sezony, ve videu Flickovi připomněl. Nedřív adresoval do katarského Dohá, kde se měl turnaj uskutečnit původně už v prosinci, ale vzhledem ke koronavirové pandemii byl přeložen na únor, gratulaci.

"Velká gratulace celému Bayernu k tomuto úžasnému úspěchu, vítězství na mistrovství světa klubů a hlavně zisku šesti titulů. Především smekám před Hansim, jeho hráči a kolegy. Jsem na vás hrdý," napsal na twitter.

Záhy ale přidal další vzkaz. „Rád bych Hansiho upozornil, že jste získali šest trofejí za sebou jako druzí. Před vámi tu byl jiný tým - Barcelona. Takže bych mohl zavolat Messimu a spol. a zahrajeme si o sedmý titul. Řekněte místo a čas a my tam budeme," poslal výzvu do Kataru hned poté, co Bayern porazil ve finále mistrovství světa klubů mexický celek Tigres 1:0 diskutabilním gólem Benjamina Pavarda

Ten podle mínění expertů a většiny bývalých i současných rozhodčí totiž neměl platit. Nikoli kvůli ofsajdu Lewandowského, který zkoumal i VAR, ale protože vítězné trefě předcházela ruka.

Triumfy Bayernu
27. června 2020vítězství v bundeslize
4. července 2020vítězství v Německém poháru
23. srpna 2020vítězství v Lize mistrů
24. září 2020vítězství v  Superpoháru UEFA
30. září 2020vítězství v Německém superpoháru
11. února 2021vítězství v mistrovství světa klubů

Uruguayský sudí Esteban Ostojich ho však uznal, takže Bayern slavil šestou korunovaci v řadě. Pochopitelně díky trenéru Flickovi, který po příchodu k mužstvu vyhrál s Bayernem 58 zápasů z 68. Ani mexický celek Tigres, který se jako první tým ze Střední a Severní Ameriky probojoval do finále mistrovství světa klubů, nedokázal vítězný marš Flickových svěřenců zastavit.

Guardiola určitě při výzvě adresované Flickovi vnímal, v jak těžké situaci by byl, kdyby došlo ke konfrontaci současného Bayernu s Barcelonou z roku 2009. Vždyť z katalánského týmu působí v profesionálním fotbale už jen čtveřice Lionel Messi, Gerard Piqué, Sergio Busquets a Andrés Iniesta. První tři pokračují v Barceloně, Iniesta působí v japonském Kóbe.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň