Hlavní obsah

Hvězda Realu přiznala: Po mistrovství světa mě spousta lidí nazvala nacistou!

Praha

Fotbalový záložník Toni Kroos tvrdí, že byl kvůli kritice bývalého spoluhráče z německé reprezentace Mesuta Özila označován na sociálních médiích za nacistu. Stalo se tak poté, co kritizoval způsob Özilova odchodu z národního týmu po MS 2018.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Německý záložník Toni Kroos na tréninku před utkáním s Českou republikou.

Článek

„Po šampionátu jsem řekl, že se mi nelíbí odchod Mesuta a způsob, jakým to udělal. Spousta lidí mě na sociálních sítích začala urážet, mnozí mě nazvali nacistou. Mám prý blonďaté vlasy, modré oči, že jsem typický nacista," prozradil Kroos v nedávném chatu na Instagramu s německým prezidentem Frankem-Walterem Steinmeierem.

Özil po turnaji, který pro Němce končil krachem (ve skupině skončili poslední), oznámil, že pro mezinárodní zápasy už nebude k dispozici. A tvrdil, že se stal obětí rasismu kvůli svému tureckému původu.

„Už nechci nosit dres německého národního týmu. Cítím se nechtěný a myslím, že to, čeho jsem dosáhl od svého debutu v roce 2009, bylo zapomenuto. V očích šéfa německého fotbalového svazu Grindela a jeho kolegů jsem Němec, když vyhráváme. Když ale prohráváme, jsem pro ně imigrant," prohlásil tehdy Özil.

Kroos se k jeho slovům vyjádřil v deníku Bild. Částečně se ho ale i zastal. „Mesut byl v reprezentaci zaslouženě a jako hráč si zaslouží lepší odchod. Způsob, jakým rezignoval, však nebyl v pořádku. Myslím, že velmi dobře ví, že rasismus v národním týmu a na německém fotbalové svazu neexistuje," pronesl čtyřnásobný vítěz Ligy mistrů s Realem Madrid.

Reklama