Hlavní obsah

Maradona zemřel! Odešel jeden z nejlepších fotbalistů historie

Fotbalový svět zasáhla mimořádně smutná zpráva. Zemřel jeden z nejlepších hráčů všech dob Diego Maradona. Šedesátiletý mistr světa z roku 1986 dnes utrpěl srdeční zástavu. Informaci potvrdil jeho mluvčí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Diego Maradona, jeden z nejlpších fotbalistů všech dob, zemřelVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Někdejší argentinský ofenzivní záložník začátkem listopadu absolvoval operaci kvůli krvácení do mozku a po propuštění z nemocnice se měl léčit ze závislosti na alkoholu. Necelý měsíc po šedesátých narozeninách jej ale zdraví definitivně zradilo. Podle agentury AFP bude Maradonovo tělo podrobeno pitvě, která má potvrdit příčinu úmrtí.

„S nejhlubším zármutkem oznamujeme, že naše legenda zemřela. Zůstaneš navždy v našich srdcích," napsala na svém oficiálním twitterovém účtu argentinská reprezentace.

Zemřel Diego MaradonaVideo: Latin America News Agency, Reuters

Rodák z Lanúsu zažil mimořádně úspěšnou hráčskou kariéru, kterou v roli kapitána argentinské reprezentace ozdobil ziskem titulu mistra světa na šampionátu v Mexiku. Tam však také předvedl zřejmě nejkontroverznější moment své kariéry, který vešel do dějin fotbalu jako „boží ruka."

Argentinu reprezentoval celkem na čtyřech MS, za národní tým nastřílel v 91 zápasech 34 gólů.

Maradona ale „proslul" během své kariéry i dopingovým skandálem či závislostí na kokainu, s níž se dlouhodbě potýkal, stejně jako s nadváhou. Hráčskou dráhu zakončil v roce 1997 během svého druhého angažmá v Boca Juniors.

Český trailer k filmu Diego MaradonaVideo: Aerofilms

Nejslavnější klubové období prožil v Barceloně a v Neapoli, s níž také získal dva italské tituly.

Prosadil se i v trenérské roli. V roce 2008 byl jmenován reprezentačním koučem. Tuto pozici ale opustil po MS 2010, na němž Argentina prohrála ve čtvrtfinále s Německem.

Přečtěte si také:

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama