Hlavní obsah

Museli by moje hráče znásilnit! Proč bývalý Horváthův trenér dostal v Indii vyhazov?

Praha

Vedení klubu indické fotbalové Superligy Odishy odvolalo kouče Stuarta Baxtera. Důvod? Sedmašedesátiletý Angličan, který vedl před lety v japonském Kobe českého záložníka Pavla Horvátha, se prý dopustil v pozápasovém rozhovoru „zcela nepřijatelných" komentářů.

Foto: en.wikipedia.org

Anglický fotbalový trenér Stuart Baxter.

Článek

Co přesně se po porážce 0:1 s Jamshedpurou událo? Baxter byl rozezlen na hlavního rozhodčího, který podle něj utkání nezvládl. Podle něj stranil soupeři. Při kritice arbitra vypadlo z jeho úst nepatřičné slovo...

„Moji hráči by museli být znásilněni, aby sudí odpískal faul a soupeři udělil tresty," prohlásil trenér, který v minulosti vedl reprezentaci Jihoafrické republiky a Finska nebo anglický národní tým do 19 let.

Reakce managementu Odishi byla blesková. A nemilosrdná. „Jsem absolutně znechucen, zhnusen. Je to naprosto nepřijatelné bez ohledu na kontext, slova trenéra Baxtera neodrážejí hodnoty našeho klubu. Bezvýhradně se omlouváme, vedení klubu bude tuto záležitost řešit interně," prohlásil majitel Odishi Rohan Sharma. Netrvalo dlouho a klub s anglickým koučem s okamžitou platností ukončil kontrakt.

Bývalý záložník Byter vedl indický klub od loňského června, kdy s ním uzavřel dvouletou smlouvu. Teď si musí hledat nové angažmá.

Reklama

Související témata: