Hlavní obsah

Silvestrovské derby obstará v Edenu tradiční loučení s končícím rokem

Praha

Tradiční derby internacionálů Slavie a Sparty udělá na umělé trávě v pražském Edenu tečku za letošním fotbalovým rokem. V pořadí už v 31. klání se nejprve od 11 hodin střetnou veteráni nad 45 let, v pravé poledne se utkají hráči pražských S nad 35 let. Samo sebou s novými akvizicemi, které letos na zmiňovanou věkovou hranici dosáhly... Slavii tudíž posílí David Jarolím, Karel Piták a Tomáš Pešír, dres Sparty zase obléknou Jiří Jarošík, Václav Koloušek a navíc i Tomáš Hübschman hrající stále nejvyšší soutěž za Jablonec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libor Sionko ze Sparty a Pavel Kuka ze Slavie během tradičního Silvestrovského derby internacionálů.

Článek
Fotogalerie

Pochopitelně že klubových legend se představí v Edenu daleko víc. Slavia, která v předchozích Silvestrovských derby měla navrch dvacetkrát, má na soupisce jako už tradičně Radka Černého, Pavla Kuku, Lukáše Jarolíma nebo Ivo Ulicha, letenský celek zase nahlásil gólmana Jaromíra Blažka, rekordmana v počtu získaných ligových titulů Jiřího Novotného, dále pak Michala Horňáka, Libora Sionka či třeba střelce Vratislava Lokvence.

Zajímavý je i pohled na nahlášené kádry veteránů... Vždyť třeba Slavia pošle do boje na podzim tolik úspěšného trenéra svého ligového áčka Jaroslava Šilhavého, stejně jako třeba reprezentačního kouče mládeže Luboše Kozla, Sparta zase bude spoléhat na Jarolímova asistenta u reprezentace Borise Kočího, nebo Václava Kotala, jenž vede reprezentační sedmnáctku.

Diváci si budou moci v Edenu zavzpomínat i na třicet předchozích Silvestrovských derby. V prodeji bude totiž publikace Stanislava Sigmunda, která připomíná historii klání, které už neodmyslitelně patří k loučení se starým rokem, vyčísluje všechny hráče, kteří v něm v minulosti nastoupili i vzpomíná na putování tohoto derby ze škváry karlínské Čechie a libeňského Meteoru až na umělou trávu do Edenu.

"Apelujeme na fanoušky, aby  přišli s předstihem, neboť je čekají důkladné kontroly. Rádi bychom předešli problémům z předchozích let," vyslal k návštěvníkům Silvestrovského derby prosbu Václav Čičatka z Niosport Agency, protože pořadatelé chtějí letos zabránit výtržnostem provázejícím předchozí ročníky.

Reklama

Související témata:
  Dortmund - Atlético dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. Atlético
Dortmund vs. Atlético
Dortmund
Atlético
  Barcelona - PSG dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. PSG
Barcelona vs. PSG
Barcelona
PSG