Hlavní obsah

Špatná zpráva. Vaclík je zraněný, nezachytá si až tři měsíce

Aktualizováno

Fotbalový brankář Tomáš Vaclík si po zranění ramena v úterním utkání Ligy národů ve Švýcarsku nezahraje dva až tři měsíce. Informoval o tom server totalfootball.gr. Olympiakos Pireus proto namísto zraněného ostravského rodáka angažoval trojnásobného řeckého reprezentanta Alexandrose Paschalakise.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Vaclík utrpěl zranění ramena, čeká ho pauza

Článek

Třiatřicetiletý Vaclík odehrál proti Švýcarsku úvodní dějství, od druhého poločasu ho nahradil Jindřich Staněk. Bývalý brankář Sparty, Basileje či Sevilly se podrobí operaci, do hry by se mohl vrátit koncem roku.

Vaclík dnes uvedl, že potíže s ramenem měl už několik týdnů. "Bohužel během reprezentační přestávky se bolest zhoršila natolik, že budu muset podstoupit operaci. Dokud mě bolest a stav ramena pustily do zápasu, chtěl jsem být s týmem na hřišti, ale po konzultaci s doktory a specialisty budu nějaký čas bez fotbalu," napsal na twitteru. "Nedokážu říct, jak dlouho to bude trvat, ale můžu vás ujistit, že udělám všechno pro to, abych se uzdravil co nejdříve."

Úřadujícímu řeckému šampionovi Olympiakosu se příliš nedaří a v aktuální sezoně vyměnil už dva trenéry. Portugalce Pedra Martinse vedení klubu odvolalo po nepřesvědčivé přípravě a neúspěchu v předkole Ligy mistrů. Španěl Carlos Corberán se s týmem probojoval alespoň do Evropské ligy, skupinovou fázi ale začal dvěma porážkami se skóre 0:5. Týmu se nedaří ani v lize, ve které vyhrál jediný z posledních čtyř zápasů a je šestý. Olympiakos nově vede Corberánův krajan Míchel, který trénoval mužstvo už v letech 2013 až 2015.

Reklama

Související témata: