Hlavní obsah

Teplice - Vlašim 2:3Teplice v přípravě prohrály s Vlašimí, Sparta vyhrála i pátý přípravný zápas

Aktualizováno

Fotbalisté Teplic v přípravě na novou prvoligovou sezonu nečekaně prohráli s druholigovou Vlašimí 2:3. Proti týmu z nižší soutěže se nedařilo ani Jablonci, který jen remizoval 1:1 s "béčkem" Sparty. Naopak Ostrava, Olomouc, Mladá Boleslav i Karviná zvítězily. Fotbalisté Sparty porazili na soustředění v Rakousku tamní třetiligový celek SV Spittal 4:1 a vyhráli i pátý zápas letní přípravy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robert Jukl z Teplic

Článek

Sparta na kempu v Rakousku nastoupila k druhému utkání den po úterní výhře 4:1 nad ruskou Tulou a stejný výsledek zopakovala i proti Spittalu. Trenér Pavel Vrba, jenž chystá tým na kvalifikaci Ligy mistrů, postavil odlišnou jedenáctku.

Skóre otevřel v osmé minutě Matěj Pulkrab, outsider těsně před pauzou srovnal, ale po přestávce Letenští třemi góly rozhodli. Postupně se trefili Tomáš Wiesner, Michal Sáček a David Moberg Karlsson.

"Bylo to průběhem podobné jako včera. V první půli jsme byli netrpěliví v předfinální a finální fázi. O poločase jsme si o tom řekli a začali jsme se dostávat do mnohem víc šancí. Výsledek mohl být ještě lepší," uvedl pro klubovou televizi asistent sparťanského trenéra Zdeněk Bečka.

Jablonec proti nováčkovi druhé ligy sice vedl hned od druhé minuty, kdy se trefil Václav Pilař, ale sparťanský B-tým v 70. minutě z penalty srovnal. Utkání se hrálo netradičně na 3x35 minut. Severočeši ani v druhém zápase letní přípravy nezvítězili.

Jabloneckým, kteří se chystají na kvalifikaci Evropské ligy, scházeli hrotoví útočníci. Doležal byl mimo hru z rodinných důvodů, Čvančara kvůli zranění. "Zahráli si zase všichni hráči. Jen jsme dnes měli trochu nevýhodu, že jsme neměli k dispozici ani jednoho hrotového hráče, takže jsme museli alternovat," řekl klubovému webu asistent jabloneckého trenéra Zdeněk Klucký.

"Vytvořili jsme si nějaké šance, ale neproměnili jsme je. Náš soupeř měl hodně mladé mužstvo, hodně běhavé a pořád v pohybu. Dnes jsme je vyloženě nepřehráli. Bylo to celkově vyrovnané utkání a stav 1:1 tomu odpovídá," dodal asistent hlavního trenéra Petra Rady.

Tepličtí proti Vlašimi sice na začátku druhé půle otočili stav, ale druholigový soupeř dvěma brankami znovu obrátil utkání na svou stranu. Severočeši nasadili i útočníka Dušana Pince, který je v týmu na testech. Hráč patřící Plzni naposledy působil v Příbrami.

Karviná naopak proti týmu z nižší soutěže nezaváhala a druholigový polský Sosnowiec porazila po obratu v druhém poločase 3:1. Dva góly dal polský útočník Kacper Zych. "Odehráli jsme určitě nejpovedenější zápas v přípravě, dali jsme tři góly. Po změně stran se prostřídalo, na polský tým platila naše rychlost a vstřelili jsme tři krásné góly," uvedl karvinský trenér Jozef Weber.

Zvítězila i Olomouc, která dvěma góly v posledních 10 minutách porazila nováčka slovenské ligy Liptovský Mikuláš 2:0. Soupeř za bezbrankového stavu nedal penaltu. Hanáci vyhráli i čtvrté přípravné utkání.

"V celém zápase bylo vidět, že nám chybí trocha kvality. Málo jsme se hýbali, špatně jsme řešili situace. Možná roli hrála dílčí únava, ale nechci tím náš výkon omlouvat. Soupeři jsme svou lehkovážností nabídli minimálně dvě nebo tři gólové situace, i z tohoto pohledu to nebylo stoprocentní. Na druhou stranu utkání jsme zvládli běžecky po včerejších dvou těžkých trénincích, to klobouk dolů," řekl olomoucký trenér Václav Jílek.

Mladá Boleslav si proti Trenčínu zastřílela a slovenský prvoligový celek rozdrtila 5:0. Dvěma brankami k tomu přispěl Muris Mešanovič. Ostrava porazila slovenskou druholigovou Skalici 2:1, obě branky vstřelila už v první polovině úvodního dějství.

Přípravná fotbalová utkání:
FK Teplice - Vlašim 2:3 (0:1), hráno v Písku
Branky: 46. Ledecký, 49. Laňka - 35. Blecha z pen., 64. Kozel, 66. Janda.
Teplice - I. poločas: Grigar - Vondrášek, Knapík, Hasil, Horák - Jukl - Švanda, Moulis, Kronus, Černý - Mareš.
II. poločas: Grigar - Laňka, Mazuch, Chlumecký, Droehnle - Štursa, Jukl, Mareček, Kodad - Ledecký, Pinc. Trenér: R. Kučera.
FK Jablonec - Sparta Praha B 1:1 (1:0, 1:1)
Branky: 2. Pilař - 70. Pudhorocký z pen.
Jablonec: Hanuš (52. Hrubý, 71. Vajner) - Holík (52. Štěpánek), Kubista, Zelený, Krob (51. Surzyn) - Hübschman (52. Martinec) - Pleštil (52. Werani), Pilař (52. Považanec), Smejkal (52. Haitl), Malínský (52. Kinčl) - Vaníček (52. Kratochvíl). Trenér: Rada.
MFK Karviná - Zaglebie Sosnowiec 3:1 (0:1)
Branky: 64. a 71. Zych, 53. Sinjavskij - 25. Sobczak.
Karviná - I. poločas: Bolek - Stropek, Buchta, Šindelář, Bartošák - Mangabeira, Jursa - Mikuš, Qose, Jurásek - Papadopulos.
II. poločas: Neuman - Křapka, Santos, Dramé, Kokovas - Túlio, Nešický - Čmelík, Svoboda, Sinjavskij - Zych. Trenér: Weber.
Sigma Olomouc - Liptovský Mikuláš 2:0 (0:0)
Branky: 80. Vaněček, 89. Nešpor.
Olomouc - I. poločas: Stoppen - Almeida, Poulolo, Beneš, Zmrzlý - Zahradníček, Greššák, Slaměna, Breite, Matoušek - Růsek.
II. poločas: Stoppen - Chvátal, Vepřek, Hubník, Látal - Zifčák, Sedlák, Daněk, Šíp - Nešpor, Vaněček. Trenér: Jílek.
FK Mladá Boleslav - Trenčín 5:0 (3:0)
Branky: 15. a 27. Mešanovič, 34. Skalák z pen., 51. Jurásek, 88. L. Mašek.
Mladá Boleslav - I. poločas: Šeda - D. Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler - Dancák, Matějovský - Skalák, Mešanovič, Ladra - Fila.
II. poločas: Šeda - M. Douděra, Šimek, Plechatý, Jurásek - Smrž, D. Mašek - Píchal, L. Mašek, Hönig - Škoda. Trenér: Jarolím.
Sparta Praha - Spittal (Rakousko) 4:1 (1:1)
Branky: 8. Pulkrab, 48. Wiesner, 82. Sáček, 89. Karlsson z pen. - 42. Udikaluka.
Sparta: Nita (46. Kotek) - Gabriel, Vitík, Panák, Höjer (46. Wiesner) - Minčev, Souček (68. Ladislav Krejčí II), Sáček, Karabec (68. Dočkal), Polidar (68. Karlsson) - Pulkrab (68. Drchal). Trenér: Vrba.
Baník Ostrava - Skalica 2:1 (2:0), hráno v Kroměříži
Branky: 4. Zajíc z pen., 20. Sor - 58. Šebesta.
Ostrava: Murin - Ndefe, Pokorný, Harušťák, Granečný - Sor, Jánoš, Budínský, Potočný (78. Buchta) - Klíma, Zajíc (78. Šmiga). Trenér: Daněk.

Reklama