Hlavní obsah

Vrtulník doručoval vakcíny, fotbalisté museli počkat

Alagoinha/Praha

Přiletěla vakcína, hráči museli zpět do šaten. Fotbalový zápas brazilské ligy mezi Atletikem Clube a Vitorií měl hodně netradiční začátek. Úvodní hvizd duelu bylo nutné lehce posunout kvůli tomu, že hřiště posloužilo policejní helikoptéře převážející očkování proti covidu jako přistávací plocha. Na to, jak celá akce probíhala, se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vrtulník s vakcínami odložil začátek fotbalového zápasu.Video: sntv

 
Článek

Fotbalisté obou celků se už rozcvičovali na hrací ploše. Pak přišel příkaz k odchodu do šaten. Ze 115 kilometrů vzdáleného Salvadoru totiž leteckým transportem dorazily do Alagoinhy vakcíny proti covidu a fotbalové hřiště bylo pro vrtulník ideálním místem k přistání.

Podle brazilských médií se jednalo o rychlou akci, celá operace zabrala pouhých pět minut. I tak se ale začátek zápasu posunul, posádka vrtulníku totiž musela ještě počkat na další instrukce před odletem.

Brazílie je jednou z nejpostiženějších zemí nemocí covid-19 a stejně jako v mnoha dalších státech na světě tam ohledně vakcinace probíhá závod s časem. V jihoamerické zemi na nemoc zemřelo už 250 000 lidí, plně proočkováno je tam prozatím pouze 0,68 % populace.

Reklama