Hlavní obsah

Doporučí Krejčího? Jarda má cit na hráče, nebudu mu radit, culí se Vrba

Spustil kanonádu, bohužel pro Lvíčata příliš pozdě. Fotbalová reprezentace do 21 let na evropském šampionátu ve Slovinsku neuspěla, na postup ze skupiny nedosáhla. A sotva se Ladislav Krejčí mladší vrátil do Sparty, zaznamenal hattrick v lize proti Teplicím a dva vítězné góly v pohárovém duelu s Jabloncem. „Má fazonu, roste ve velkého hráče budoucnosti,“ ocenil mladíka zkušený trenér soupeře Petr Rada.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Ladislav Krejčí mladší slaví gól ve čtvrtfinálové partii MOL Cupu s Jabloncem

Článek
Fotogalerie

Když se rozebíralo vystoupení Lvíčat ve Slovinsku, experti se většinou shodli. Do dospělé reprezentace z nich má nejblíž právě Krejčí.

A bum. Sotva si znovu oblékl rudý dres, nasázel z místa defenzivního záložníka pět gólů během dvou zápasů. Někomu připomíná Jiřího Jarošíka, jiným Tomáše Součka. Jako by do áčka spěchal rychleji, než se ještě nedávno zdálo.

„Tohle téma vůbec neřeším. Mým reprezentačním vrcholem bylo EURO s jednadvacítkou," ujišťuje Ladislav Krejčí mladší po výhře 4:1 nad Jabloncem ve čtvrtfinále poháru.

Nemá však už nyní formu na A-tým reprezentace?

„To je v kompetencích Jardy Šilhavého, on si musí rozhodnout, koho vezme. Já mu nemůžu diktovat nominaci a Jarda si do toho určitě nenechá kecat," usmívá se Pavel Vrba, kouč Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí mladší ze Sparty Praha střílí gól na 1:1 během utkání čtvrtfinále MOL Cupu s Jabloncem.

„Pokud ho Krejda přesvědčí, tak ho určitě vezme. Jarda je trenér, který má čich na to, který hráč mu může pomoct. Je dobře, pokud ho Láďa Krejčí dostane pod tlak ve smyslu svých výkonů a bude o něm uvažovat, že ho na mistrovství Evropy vezme. Přeji Jardovi, ať se správně rozhodne, ale určitě mu nebudu říkat, co má dělat," dodává trenér, který shodou okolností řešil nominaci českého týmu na poslední EURO 2016.

Trenér vyžaduje ofenzivní hru

Právě Vrbovi mladík hodně vděčí, že se teď dostává mnohem víc do zakončení a dává góly.

„Mé góly jsou určitě dány stylem hry, kterým trenér chce, abychom se prezentovali. Chce ofenzivní hru od obránců i od nás středních záložníků. Dostáváme se do zakončení často. Dokážeme už lépe chytat i začátky utkání. Snažíme se hodně dominovat, vytváříme si dost šancí. Proto dáváme hodně gólů. Jsem rád za všechny, že nám to takhle vychází," pochvaluje si Krejčí.

Trenéry trochu vyděsil, když po zápase odkulhal na lavičku. Spartu přitom už v neděli čeká derby na Slavii.

„Dvakrát mě nakopli. Myslím si ale, že je to otázka jednoho až dvou dnů. Nic podstatného," doufá záložník.

Rudí půjdou do derby v dobrém rozpoložení. „Jsme si samozřejmě dobře vědomí síly Slavie. Budeme se snažit, abychom předváděli výkony jako teď, abychom se dokázali soustředit na naši hru," přeje si Krejčí.

Reklama