Hlavní obsah

Liberec - Sparta 2:2 (3:5)PKSparta prošla do semifinále poháru po penaltovém rozstřelu v Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Rondič 1 : 0
76. Kuchta 1 : 1
82. Kuchta 1 : 2
92. Rabušic 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty zvítězili ve čtvrtfinále domácího poháru v Liberci na penalty 5:3. Po normální hrací době i prodloužení se hrálo 2:2. Pražané postoupili mezi nejlepší čtyřku popáté za sebou, v minulé sezoně podlehli ve finále Slovácku.

Foto: Vít Černý, ČTK

Útočník Jan Kuchta slaví před sparťanským kotlem.

Článek
Fotogalerie

Slovan vedl od čtvrté minuty zásluhou Imada Rondiče, mezi 76. až 81. otočil skóre střídající Jan Kuchta. Domácí srovnali v nastavení díky dalšímu příchozímu hráči z lavičky Michaelu Rabušicovi. V penaltovém rozstřelu jako jediný neuspěl liberecký záložník Lukáš Červ, zatímco všech pět sparťanů se nemýlilo. Poslední penaltu proměnil Kuchta.

Liberec mohl jít do vedení už po necelé minutě, Preisler nacentroval do vápna a Rondič zblízka hlavou trefil brankáře Kováře. Na konci čtvrté minuty se však bosenský útočník dočkal. Tupta vystřelil ve vápně na zadní tyč a Rondič dorazil míč do sítě. Gól ještě posvětil videorozhodčí kvůli možnému ofsajdu.

Foto: Vít Černý, ČTK

Theodor Gebre Selassie (vlevo) v rozepři s Ladislavem Krejčím.

Hosté málem srovnali ve 22. minutě. Haraslín ale gólmana Vliegena nepropálil a Čvančarovu hlavičku zastavil na brankové čáře Ndefe. Kvůli zranění vystřídal už ve 36. minutě liberecký kapitán Gebre Selassie.

V 69. minutě zachránil Pražany od druhé inkasované branky stoper Panák, který zblokoval Doumbiovu střelu.

Za sedm minut Letenští vyrovnali. Rána střídajícího Sadílka se odrazila v šestnáctce ke Kuchtovi a reprezentační útočník se nemýlil. O pět minut později Čvančara po Sadílkově centru hlavičkoval do tyče a Kuchta z bezprostřední blízkosti dokonal z dorážky obrat. Někdejší hráč Liberce se v obou případech rozběhl podél tribuny směrem ke sparťanským fanouškům a góly divoce slavil.

Foto: Vít Černý, ČTK

Sparťané slaví trefu do liberecké sítě.

Severočeši přesto srovnali po akci dvou střídajících hráčů. Ve druhé minutě nastavení se Rabušic opřel hlavou do Mészárosova centru a poslal duel do prodloužení. Ještě před vypršením nastavení se ale Sparta ocitla blízko třetí brance, když Mészáros zastoupil Vliegena a vyrazil Mejdrovu střelu. V prodloužení trefil sparťan Sadílek břevno.

Utkání dospělo do penalt, v nichž svěřenci dánského trenéra Priskeho nezaváhali. Naposledy ovládla Sparta domácí pohár v roce 2020, kdy zvítězila právě v Liberci 2:1.

Čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Slovan Liberec - Sparta Praha 2:2 (2:2, 1:0) po prodl., na pen. 3:5
Branky: 4. Rondič, 90.+2 Rabušic - 76. a 81. Kuchta. Penaltu proměnili: Rabušic, Olatunji, Mészáros - Karabec, Ladislav Krejčí II, Kairinen, Sörensen, Kuchta. Neproměnil: Červ (Liberec). Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Mokrusch - Orel (video). ŽK: Tupta, Preisler, Purzitidis, Varfolomejev - Čvančara, Ladislav Krejčí II, Zelený. Diváci: 3258.
Liberec: Vliegen - Gebre Selassie (36. Valenta), Prebsl, Purzitidis - Ndefe (86. Rabušic), Červ, Doumbia, Frýdek (97. Varfolomejev), Preisler (86. Polyák) - Rondič (77. Olatunji), Tupta (77. Mészáros). Trenér: Kozel.
Sparta: Kovář - Vitík, Panák (91. Sörensen), Ladislav Krejčí II - Mejdr (116. Karabec), Kairinen, Laci (63. Sadílek), Zelený - Čvančara (89. Daněk), Minčev (63. Kuchta), Haraslín (88. Mabil). Trenér: Priske.

Reklama