Hlavní obsah

Utajená hrozba? Policisté se psy po žádosti FAČR napochodovali na hřiště

Vrátil se pod světla ramp. V dresu Liberce a Teplic odehrál ve fotbalové lize 178 utkání a dal 9 gólů. Při finále MOL Cupu v Uherském Hradišti mezi Slováckem a Spartou (3:1) působil Zbyněk Rampáček jako technický delegát. Právě on přišel po utkání vysvětlit, proč již v 72. minutě kolem celého hřiště napochodovali pod tribuny policisté, někteří se psy. Dohrávalo se jako na cvičáku za jejich štěkotu... „Důvody byly preventivní,“ poukazuje Rampáček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Policejní těžkooděnci ve finále MOL Cupu.

Článek
Fotogalerie

Hrál se zajímavý fotbal, v závěru finále se však pozornost strhla nevítaným směrem. Proč to všechno...?

„Na základě vyhodnocení bezpečnostních informací požádal hlavní pořadatel, kterým byla FAČR, o součinnost s policií z hlediska bezpečnosti na stadionu," vysvětluje postup technický delegát Zbyněk Rampáček.

Logicky se dá předpokládat, že přišla určitá hrozba.

„Dá se to tak říct, ale jsou to věci, které nejdou ven," přikyvuje Rampáček.

„Myslel jsem si, že nás jdou obsadit. Psi v podstatě chvíli hráli fotbal za hráče, protože byli i na hřišti. Do rázu zápasu to vůbec nezapadlo, trochu mě to zklamalo," podivuje se Martin Svědík, trenér vítězného Slovácka.

„Byli jsme pořadatelem požádáni o přítomnost v sektoru hostů i domácích, aby policisté stáli přímo na hřišti. Byl předpoklad, že by fanoušci mohli přelézat zábrany a vstupovat na hřiště. V tom jim mají policisté případně zabránit," říká policejní mluvčí Milena Šabatová.

Finále se tak dohrávalo za hradbou těžkooděnců se psy.

„Když hlavní pořadatel pozve policii na stadion, už se řídí sama sebou, nebere na nikoho ohled," doplňuje Rampáček.

Reklama